Kifolyik, ha vékony a csoki
A karácsonykor közkedvelt szaloncukrok számos változatban kaphatók, ezeket is megvizsgálták az innovációs tárca szakemberei. Az élelmiszerkönyvi előírások szerint háromfajta szaloncukrot különböztethetünk meg: kandírozott, mártott és töltött változatot, amelyek mindegyikére különböző elvárt bevonatarányt határoztak meg. A töltött szaloncukor bevonatának aránya legalább 25 százalék, a mártotté pedig 20 kell, hogy legyen. – A bevonat arányának azért van jelentősége, mert a túl kevés burokkal rendelkező töltött szaloncukorból a folyékony töltelék kifolyhat, és a mártott termékek is kiszáradhatnak, ha a bevonatuk túl vékonyra sikerült – hívták fel a figyelmet, hozzátéve, hogy a bevonatról szóló tájékoztatások sem bizonyultak megtévesztőnek a vásárlók szempontjából.