Manipulált Kína-ellenes paranoia Nyugaton

Eredményes az agymosás, a Soros-szervezet saját céljának alátámasztására készített felmérést.

Magyar Nemzet
2021. 03. 29. 18:30
HSZI Csin-ping;
Peking, 2020. december 30. A Hszinhua hírügynökség által közreadott képen Hszi-Csin Ping kínai elnök az Európai Unió és Kína közötti átfogó beruházási megállapodásról szóló videó-tanácskozáson vesz részt Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével, Angela Merkel német kancellárral, Emmanuel Macron francia elnökkel és Ursula Von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével Pekingben 2020. december 30-án MTI/Hszinhua/AP/Li Xueren Fotó: Li Xueren
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdekes felmérés látott napvilágot a minap, amelyből kiderült, a nyugat-európai lakosság jóval nagyobb mértékben ellenzi a kínai forrású tőkebefektetést stratégiai területeken, mint a dél- és a kelet-európaiak. A kérdőív készítői arra voltak kíváncsiak, hogy az egyes nemzetek mennyire fogadnák el, ha kínai vállalat fektetne be a hazájukban infrastruktúra-fejlesztésbe, vásárolna meg európai focicsapatot, techvállalatot vagy újságot.

A legelfogadóbbak csoportjába a magyarok és a lengyelek mellett Portugália, Spanyolország, Olaszország és Bulgária lakossága tartozik. A European Council on Foreign Relations (ECFR – Európai Külkapcsolati Tanács) felmérése ugyanakkor nem érintette az összes uniós országot, csupán 11-et és Nagy-Britanniát, a szigetország polgárai pedig szintén a kevésbé paranoidak csoportjába, az elutasítás átlagos szintjét el nem érők közé tartoznak. A válaszok alapján közölt statisztikából az is kiderült, hogy

a legelutasítóbb Németország, Franciaország, Dánia, Hollandia és Svédország.

De mi lehet az oka ennek a régiós különbségnek?

Forrás: ECFR

A válaszért érdemes a felmérést végző szervezet mögé nézni.

Az ECFR ugyanis a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítvány egyik szervezete

írja a 2022plusz.hu. Mint azt a Wikipedia szócikkére hivatkozva írták, az ECFR tanácsa jelenleg több mint háromszáz európait számlál, köztük a korábbi svéd miniszterelnököt, Carl Bildtet, vagy éppen Norbert Röttgen egykori német környezetvédelmi, természetvédelmi és nukleáris biztonsági minisztert. A háromszáz tag között megtalálhatók külügyminiszterek, volt miniszterelnökök, a nemzeti parlamentek és az Európai Parlament tagjai, uniós biztosok és volt NATO-főtitkárok mellett újságírók és üzleti vezetők.

Vajon hol erősebb az elutasítás kultúrája?
MTI/AP/Andy Wong

Vagyis – vonja le a következtetést a 2022plusz.hu – a szervezet célja az, hogy amerikai tőkével és európai strómanok hálózatával megakadályozza a nagymérvű kínai befolyást Európában, a felmérés pedig éppen a saját munkájának alátámasztására készült. Hiszen az derül ki belőle, hogy a célokkal éppen azon országok állampolgárai is egyetértenek, amelyek politikai és üzleti vezetői alkotják a szervezet grémiumát.

Mindez semmiképp sem nevezhető véletlennek azt figyelembe véve, hogy éppen ezekben az országokban végez a sajtó szorgos Kína-ellenes agymosást – teszi hozzá a weboldal cikke.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.