A Magyarországon működő 1300 pékségből nagyjából félezer mögött 15-20 tulajdonos található, akik a teljes hálózatot működtetik – világított rá a Magyar Pékszövetség elnöke.
Az albán pékségek újabb sötét titkai kerültek napvilágra
Kiderült, miért ugyanolyan az íze minden tésztának, de az nem, hogy miből készülnek a termékek.

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt Septe József szavairól, illetve hogy nem felelnek meg a Magyar élelmiszerkönyv szabályainak az albán pékségek tésztái, az üzemeltető cégek pedig megkerülik a munkaügyi szabályokat. Akkor arról is beszélt, hogy az albán pékségek magyarországi jelenléte
kedvezőtlen a magyar sütőipari cégekre nézve,
és az egyik fő gond az, hogy kevés tésztaféle használatával sokféle termék készül náluk, ezért is lehetséges, hogy a sós és az édes tészták íze szinte ugyanolyan.
Most a Pénzcentrum járt utána a témának, és arra jutottak, hogy a fentebb felsoroltaknál súlyosabb következményekkel is járhat, ha valaki úgy dönt, hogy ilyen pékségben vásárol, ugyanis nagyon rövid az előállítási idő, nem sütik meg szakszerűen a pékárukat, amely aztán emésztési panaszokhoz is vezethet.
További Gazdaság híreink
„Ezekben a termékekben élve marad az élesztő, ami a tápcsatornában jut, és ott erjesztve bontja az ottani táplálékot. Gáz képződik, feszül a has, és többi, ezek a járulékos állagjavítók azok meg görcsöket okoznak” – fogalmazott a portálnak Dr. Nagy Károly pék, belgyógyász, háziorvos és üzemorvos.
Azonban a történet itt még nem ér véget, megkerestek egy dietetikust is.
Szűcs Zsuzsanna, a Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke arról beszélt a portálnak, hogy bár próbált utánanézni a szóban forgó termékek pontos összetevőinek, tápanyagtartalmának, sótartalmának, nem járt sikerrel. Figyelmeztetett arra is, hogy a vajas tésztából készült, édes péksüteményeknek nagyon magas lehet a zsírtartalmuk, emellett cukrot is tartalmaznak. A sós változatokat tekintve a magas só- és a zsírtartalom okozhat gondot.
További Gazdaság híreink
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)
A téma legfrissebb hírei
Tovább az összes cikkhez
Magyarország lehet a régió új drónközpontja: együttműködést kötött a 4iG és az izraeli Aeronautics
A felek egy közös vállalat létrehozásának lehetőségét is vizsgálják.

A kettő néha három – ingyenpénzhez juthatnak a turisztikai hitelt igénylő kisvállalkozások
Támogatás is járhat a KTH Start hitelek mellé.

A genom szerkesztése maradhat, a GMO továbbra sem elfogadott
Több új génkezelési technikákt engedne az EU az agráriumban.

Újabb csuklóztatás az Európai Bizottságtól – most az árrésstop csípi a brüsszeli bürokraták szemét
Az Európai Bizottság az árrésstop eltörlésére szólította fel a kormányt.
Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!
- Iratkozzon fel hírlevelünkre
- Csatlakozzon hozzánk Facebookon és Twitteren
- Kövesse csatornáinkat Instagrammon, Videán, YouTube-on és RSS-en
Komment
Összesen 0 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Címoldalról ajánljuk
Tovább az összes cikkhez
Magyarország lehet a régió új drónközpontja: együttműködést kötött a 4iG és az izraeli Aeronautics
A felek egy közös vállalat létrehozásának lehetőségét is vizsgálják.

A kettő néha három – ingyenpénzhez juthatnak a turisztikai hitelt igénylő kisvállalkozások
Támogatás is járhat a KTH Start hitelek mellé.

A genom szerkesztése maradhat, a GMO továbbra sem elfogadott
Több új génkezelési technikákt engedne az EU az agráriumban.

Újabb csuklóztatás az Európai Bizottságtól – most az árrésstop csípi a brüsszeli bürokraták szemét
Az Európai Bizottság az árrésstop eltörlésére szólította fel a kormányt.















Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!