VOSZ: Indul a Vállalkozó Start II. program

Augusztus 1-jén, délelőtt 10 órától lehet regisztrálni a maximum 4,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtó vállalkozóvá válást támogató Vállalkozó Start II. programba az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. honlapján (www.ofa.hu) a Programok menüpontban. Az első 1500 regisztrálót tudják befogadni, vagyis döntő a gyorsaság!

Magyar Nemzet
2023. 07. 31. 10:32
pék, pékség, kkv, vállalkozás, élelmiszeripar, sütöde Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezetének (BPVRSZ) pályázattal kapcsolatos szakmai rendezvényén elhangzott, hogy a programba azok a 18–64 év közötti magyar állampolgárok jelentkezhetnek, akik piacképes üzleti ötlettel rendelkeznek, Magyarország területén új vállalkozás indításával önfoglalkoztatóvá kívánnak válni, a működés első évében támogatásra van szükségük, és vállalják, hogy fenntartható vállalkozást hoznak létre.

A belépési feltételeket és a vállalkozói kompetenciafelmérést sikeresen teljesítők közül 1000 fő 90 órás e-learning vállalkozói képzésben és egyénenként hatórás konzultációban, tanácsadásban részesül. A képzés és konzultáció keretében részletesen kidolgozzák üzleti tervüket, majd annak elfogadását követően alapíthatják meg vállalkozásukat. A támogatott vállalkozóknak a vállalkozásuk működtetésében legalább két évig személyesen részt kell venniük, és igénybe vehetik az OFA Nonprofit Kft. munkatársai által nyújtott mentorálási szolgáltatást.

Ebben nagy szerepet kapnak majd a kezdő, női, startup vállalkozásokat segítő munkacsoportjuk szakemberei. Továbbá hasznos lesz számukra a VOSZ új digitális felülete, a VOSZPort is. 

Gazsi Attila, a VOSZ elnökhelyettese hangsúlyozta, hogy a VOSZ érdekvédelmi munkája mellett egyre nagyobb figyelmet fordít a cégek és vállalkozók első éveire. 

Szalai Piroska. Fotó: VOSZ

Szalai Piroska, a VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezetének kezdő, női, startup programokért felelős elnökségi megbízottja szerint Magyarországon ma 1,8 millió vállalkozás van, ebből egymilliónál is több a ténylegesen működő, amelyben közel 570 ezer önfoglalkoztató vállalkozó dolgozik. Ezeknek a vállalkozásoknak is és az önfoglalkoztatóknak is a 40 százaléka Budapesten és Pest vármegyében dolgozik. Az üzleti innováció területén legaktívabb startupok alapítóinak 70 százaléka 45 év alatti, s ugyancsak 70 százaléka felsőfokú végzettséggel rendelkezik, közülük minden tizediknek tudományos fokozata is van – a KSH nyilvántartásai szerint. „Sokan megfogalmazták már, hogy nagyobb figyelmet érdemelnének a komoly üzleti potenciállal rendelkező kezdő cégek, a VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezete érzékelve az igényeket, többféle új programot is indít e szegmens számára a közeljövőben” – hangsúlyozta Szalai Piroska.

Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a szakmai rendezvényen a Vállalkozó Start I. program eredményeit értékelve elmondta, hogy az abban részt vevő cégek több mint 80 százaléka azóta is működik és támogatás nélkül is megállja a helyét. 

A magyar kormányzat a munkahelymegtartó programok mellett az új munkahelyek létrehozását is támogatja, és fontosnak tartja a kkv-szektor segítését, ezt szolgálja az induló vállalkozóvá válást elősegítő Vállalkozó Start II program

– fogalmazott. 

A KSH legfrissebb adatai szerint 2021-ben hazánkban – ezen belül Budapesten és Pest vármegyében is – a járvány ellenére jóval több új vállalkozás kezdte meg a működését, mint az előző évtizedben bármikor. 

Marosi László. Fotó: VOSZ

Marosi László, a VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezetének elnöke bejelentette, hogy a programba bejutó vállalkozásoknak folyamatos mentorálást nyújtanak.

Szalai Piroska, a VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezetének kezdő, női, startup programokért felelős elnökségi megbízottja elmondta, hogy a szervezet – érzékelve az igényeket – többféle új programot is indít e szegmens számára a közeljövőben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Éberling András)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.