A magyar rendőrök munkáját dicsérik a szélsőbaloldal brutalitását megelégelt németek

A magyar rendőrség határozott és gyors fellépése a szélsőbaloldali merénylők ellen szokatlan a német közvélemény számára.

Magyar Nemzet
2023. 03. 23. 9:39
FRANCE - PARIS - ANTI-FASCIST DEMONSTRATION IN HONOUR OF CLEMENT MERIC FRANCE - PARIS - MANIFESTATION ANTIFASCISTE EN HOMMAGE A CLEMENT MERIC
ANTI-FASCIST DEMONSTRATION IN HONOUR OF CLEMENT MERIC MANIFESTA Fotó: PAULINE TOURNIER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valóságos kommentáradatot váltott ki a német újságok internetes kiadásaiban és a közösségi médiában a dollárbaloldal által Budapestre importált agresszív szélsőbaloldali aktivisták februári brutális támadássorozata. A német társadalom döntő többsége megelégelte a baloldali erőszakot és az ottani hatóságok tehetetlenségét, miközben méltatják a magyar igazságszolgáltatást és a hazai bűnüldöző szervek munkáját – derül ki az Origó cikkéből.

A magyar rendőrség határozott és gyors fellépése a szélsőbaloldali merénylők ellen szokatlan a német közvélemény számára, de mint a reakciókból látható, a nagy többség kitörő örömmel fogadta. A közösségi oldalakon sorjáztak az olyan írások, kommentek, amelyek szembeállították a német hatóságok tehetetlenségét, a „kesztyűs kéz" politikáját a magyarok hatékony fellépésével. Az SFN nevű blogon arról írtak, hogy szélsőbaloldali „terrorhálózatot számoltak fel Magyarországon”. A cikk úgy méltatta a magyar rendőrséget, hogy egyből odaszúrt a német hatóságoknak is, akik elnézőek a lipcsei Lina Engel vezette szélsőbaloldali terrorcsoporttal szemben: „Magyarországon példátlan erőszaksorozat után a hatóságok – ellentétben a többnyire bal szemre vak németekkel – lecsaptak”.

A portál szerint a letartóztatott baloldali szélsőségeseket súlyos büntetés fenyegeti, most nem bízhatnak az igazságszolgáltatás engedékenységében, mint Németországban – a megfigyelők úgy vélik, hat és nyolc év közötti börtönbüntetés is várhat rájuk. Mint megjegyezték: Magyarországon más idők járnak.

Arra, hogy a német társadalom nagy része már megelégelte a politikai elit és az igazságszolgáltatás elnéző magatartását az erőszakos, felforgató baloldali szélsőségesekkel szemben, a vezető lapok cikkei alatt olvasható kommentek is bizonyítékul szolgálnak. A németek egyúttal méltatják a magyar államot, a törvénykezést, helyesnek ítélik, hogy itthon szigorúbb elbánásban részesülnek az erőszakos bűnelkövetők, mint Németországban.

 

Nézzük meg, hogyan kezelik a német erőszakos bűnözőket Magyarországon, talán még tanulhat valamit a Német Szövetségi Köztársaság igazságszolgáltatása

 

– fogalmazott a Die Welt egyik olvasója.

A sort sokáig lehetne folytatni, de a fent idézett véleményekből is teljesen világos, hogy a német közvélemény döntő többsége, az átlagemberek pontosan látják, hogy milyen veszélyt jelent a baloldal ideológiai és fizikai agressziója az európai társadalmakra. Az is kiderült, hogy sokan megelégelték a német politikai elit és a hatóságok engedékenységét, sőt, előbbiek kifejezett támogató hozzáállását az erőszakos szélsőbaloldali mozgalomhoz. Közben azt is látják, hogy Magyarországon a kormány és a rendvédelmi szervek határozottan fellépnek a bűnözőkkel szemben, miközben a magyarországi dollárbaloldal importálta a szélsőbaloldali erőszakot hazánkba.

Nem meglepő, hogy a német nyilvánosságban erős visszhangot váltott ki a nemzetközi szélsőbaloldali aktivisták brutális budapesti támadássorozata februárban. Súlyos veszélyt jelent a magukat Antifának nevező szélsőségesek szervezkedése és egyre erőszakosabb akciósorozata egész Németországban. Arról is beszámoltunk, hogy az egyik ismert vezetőjük elleni, Drezdában zajló perben az ügyész kijelentette:

nem csupán erőszakos akciókról van szó, de a német jogállam alapjait támadják a baloldali szélsőségesek.

A bűnszervezet létrehozásával is megvádolt Lina Engel annak a Hammerbande nevű, célzottan egyes személyek ellen irányuló, kegyetlen támadásokra szakosodott csoportnak a vezéralakja, amelynek tagjai a dollárbaloldal közreműködésével a magyar fővárosba érkeztek az 1945-ös budai kitörés emlékére rendezett radikális jobboldali eseményre. Február 9. és 11. között a város különböző pontjain megszervezett támadásokban félholtra vertek magyar, illetve külföldi állampolgárokat. A magyar rendőrség gyorsan lépett, már február 11-én elfogtak négy gyanúsítottat, majd letartóztatásba helyezték őket.

Egyikük, D. Krisztina, a Párbeszéd parlamenti képviselője, Jámbor András vezette szélsőbaloldali szervezet, a Szikra Mozgalom tagja. 

Jámborék tagadják, hogy a nő részt vett volna bármilyen erőszakos akcióban. 

D. Krisztinát később ugyan szabadlábra helyezték, de – a dollármédia állításaival és sugalmazásával ellentétben – továbbra is gyanúsított az eljárásban. A többiek – egy német férfi, illetve egy német és egy olasz nő – letartóztatásban vannak Magyarországon.

A teljes cikk Megelégelték a németek a szélsőbaloldali erőszakot, ünneplik a magyar hatóságokat címmel az Origó oldalán olvasható.

Borítókép: illusztráció (Fotó: AFP/Pauline Tournier)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.