időjárás 27°C Jusztina 2023. szeptember 26.
logo

Transznemű versenyző lehet idén a német szépségkirálynő

MAGYAR NEMZET
Forrás: Ripost
2023.03.03. 12:12 2023.03.03. 14:27
Transznemű versenyző lehet idén a német szépségkirálynő

A legnagyobb német oldalak szerint a transznemű Saskia von Bargen a 2023 Miss Germany fő esélyese. A nővé operált 19 éves férfit így hamarosan akár a legszebb nőnek is megválaszthatják Németországban.

A Welt cikke szerint idén már sokkal fontosabb tényező lett, hogy ne csak a külsőségeket nézzék a Miss Germany szépségversenyben. A lap úgy fogalmazott, hogy a versenyzők küldetéstudata sokkal fontosabb a kinézetnél, ezért a magát transznemű nagykövetnek tartó Saskia nagy esélyese lett az idei megméretésnek. 

Saskia nagykorúságának első döntései között szerepelt, hogy nemátalakító műtétnek vesse alá magát 

– írja a Ripost. 

Felidézték, hogy a férfi már ötéves korábban azt hangoztatta, hogy lány szeretne lenni. Kislányokkal játszott, és lányruhákat szeretett volna hordani. A gúnyolódások elkerülése érdekében az iskolában fiús ruhákat kellett hordania, a szüleivel töltött időben azonban már azt viselt, amit ő szeretett volna. Tizenegy évesen hormonblokkoló gyógyszereket szedett, hogy elkerülje a pubertást, 13 évesen pedig női hormont tartalmazó gyógyszereket kapott. Saskia von Bargent végül 18 évesen műtötték át nővé. 

A Miss Germany versenyt száz éve rendezik meg, de az elmúlt pár évben gyökeres változáson ment át. 

A szépségversenyt szervező cég munkatársa, Jil Ander úgy nyilatkozott, hogy korábban a versenyzőknek meg kellett adniuk a súlyukat és a magasságukat, azonban ez manapság már nem fordulhat elő.  

Emellett a szervezők arról is döntöttek, hogy a győztesek kihirdetésénél elsősorban nem a kinézetet, hanem a versenyzők küldetéstudatát vegyék figyelembe – tette hozzá a lap.

A Miss France versenyében is esélyes volt egy transznemű

Ahogy a Magyar Nemzet korábban megírta, tavaly rendkívül megosztotta a franciákat a hír, amely szerint a Miss France elnevezésű szépségverseny történetében első alkalommal vehetett részt egy transznemű versenyző. A nővé operált férfi ráadásul a fővárosi döntősök közé is bekerült. A transznemű versenyzők indulását már egy ideje fontolgatta a verseny igazgatója, ám sokan nem értettek egyet a döntéssel. 

A cég elnöke, Alexia Laroche-Joubert egy korábbi interjúban azt mondta, hogy szerinte semmi gond nincs azzal, ha olyan transzszexuális versenyző jelentkezik, aki már elindult a nővé válás útján, női személyazonossággal rendelkezik, a verseny szabályai szerint ugyanis az számít, hogy nőként anyakönyvezett személynek kell lennie a versenyzőnek.

A közösségi oldalakon sokan felháborodtak azon, hogy egy transznemű nő is részt vehet a százéves múltra visszatekintő szépségversenyen. Volt, aki azt kifogásolta, hogy a résztvevőkön nem lehet tetoválás, ugyanakkor viszont azt engedélyezik, hogy egy olyan versenyző is elinduljon, aki eredetileg férfi volt, csak nővé műtötték.

Borítókép: Saskia von Bargen, a  2023 Miss Germany transznemű versenyzője (Fotó: AFP/DPA/Philipp von Ditfurth)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.