Folytatódik a woke-őrület a német állami médiában

Nők helyett menstruáló személyekről értekezett a német közszolgálati média ifjúsági hálózata.

MUNKATÁRSUNKTÓL
2023. 04. 06. 18:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tovább tombol a woke-őrület Németországban, ezúttal a közszolgálati ARD és a ZDF „Funk” elnevezésű ifjúsági internetes hálózata szította fel a vitát a nők „helyes” elnevezéséről. A közösségi média platformokon is jelen lévő ifjúsági tartalomszolgáltató az Instagramon közzétett egy bejegyzést a menstruáció idején tapasztalható testi panaszokról. A „Funk” a szenvedőket „menstruáló embereknek” nevezte.

– Németországban sok menstruáló ember küzd PMS-tünetekkel (Premenstruációs szindróma - a szerk.) a menstruáció előtti napokban vagy akár hetekben – áll a bejegyzésben.

„Fáradtság, fokozott ingerlékenység, fej- és hátfájás, emésztési problémák: ez csak néhány tünet, amelyet sok menstruáló ember tapasztal a petesejtérés és a vérzés között” – írta a német közszolgálati ifjúsági szolgáltató az Instagram-oldalán. Kicsit később a Funk elmagyarázta, miért nem nőknek nevezték a menstruálókat a  bejegyzésben.

Senkit nem akartunk megbántani a „menstruáló emberek” kifejezéssel. Például a menopauzán átesett nők nem menstruálnak már. A menstruáció nem egyenlő a női léttel, és nőnek lenni nem egyenlő a menstruációval

– hangzott a sajátos okfejtés.

Mindez eddig vegyes reakciókat váltott ki a felhasználók részéről – hívta fel a figyelmet a Junge Freiheit nevű portál.

Az egyik kommentelő irónikusan megjegyezte:

Köszönjük a bejegyzését, amelyben figyelembe vették, hogy nem csak a menstruáló nők szenvednek, hanem a többi ember is, akiknek méhe van, illetve azt is, hogy nem minden nő menstruál, amit ugyanilyen fontos volt megjegyezni.

Egy másik hozzászóló már direkt módon fejezte ki felháborodását.

Genderpárti vagyok, de menstruáló emberek, nem! A nők menstruálnak, a nők szülnek, és a nők túl sok helyen vannak hátrányos helyzetben ebben a társadalomban, nem kezelik őket egyenlő félként!

Utóbbi kommentből egyértelműen látható, hogy a nők esélyegyenlőségének elkötelezett hívei, az egyébként liberális szellemiségű emberek sem értenek egyet a woke-, vagy LMBTQ-propaganda abszurditásával, ami a biológiai nemek alapvető törvényszerűségeit is kétségbe vonja. A közszolgálati ifjúsági csatorna tehát ismét rálépett a „woke-gázpedálra”, holott az ARD Tagesschau nevű hírportálja még alig tudta kimagyarázni a pár nappal korábbi botrányt, amikor vélhetően ideológiai okokból „szülő személynek” nevezték az anyákat.

Amint a Magyar Nemzet is – a Mandiner híre alapján – beszámolt róla, a német közszolgálati média korábban egy másik híradásával is megütközést keltett a német társadalomban.

A Tagesschau átdolgozta a portál egyik hírét, amely a gyermek születése után járó különleges szabadságról szólt. A portál szó szerint így fogalmazott:

A szülő személy partnerének, vagy partnernőjének a szülés után két hét szabadságot kell biztosítani.

A nem éppen a konzervatív elkötelezettségéről híres Bild munkatársai is furcsának találhatták ezt a cikket, mert kérdést intéztek a közszolgálati portálhoz, amelynek szerkesztői válaszukban kifejtették: „A kifejezést úgy választották ki, hogy senkit ne diszkrimináljanak.”

Arra a kérdésre, hogy az anya szó kit diszkriminálna, nem érkezett válasz. A Tagesschau nyilvánvalóan megpróbálta átvenni a genderideológia narratíváját, amely szerint a férfiak állítólag teherbe is eshetnek. Konkrétan azokról a „transzszexuálisokról” van szó, akik nőnek születtek, de úgy érzik, hogy rossz testben vannak.

A közszolgálati portál később korrigálta a híradást, és a szülő személy megnevezést anyára módosították, mondván, hogy „félreértések adódtak” az eredeti cikk miatt. Wigald Boning komikus gúnyosan reagált a Tagesschau cikkére a Twitteren: „Az anya kifejezést mindig kissé zsiványnak, szolgalelkűnek és könnyelműnek találtam. Ezért neveztem és nevezem továbbra is a szülő személyt mamának.” Meglepő módon a CSU bajor tartományi miniszterelnöke sem finomkodott. Markus Söder „woke-őrület”-nek nevezte az esetet, és nehezményezte, hogy az embereknek „ilyen ostobaságokért” kell fizetniük a kötelező műsorszolgáltatási díjat.

Borítókép: Az ARD székháza Berlinben (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.