Tarthatatlan állapotok uralkodnak Párizsban a bevándorlók miatt + videó

A jobboldali elfogultsággal nem vádolható Pogátsa Zoltán egészen ijesztő tapasztalatokat osztott meg a francia fővárosból.

2023. 09. 18. 19:30
null
Saint-Denis, 2020. november 17. Illegális bevándorlók tûz mellett melegednek, miközben az A1-es autópálya mellett, Párizs északi elõvárosában, Saint-Denisben lévõ táboruk kiürítésére készülnek 2020. november 17-én. Késõbb a francia rendõrség felszámolta a mintegy 2500 migráns táborát. MTI/EPA/Yoan Valat Fotó: Yoan Valat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hogyha egyszerűen elmegy az ember a Moulin Rouge-tól a Gare du Nordig és körüljárja egy kicsit a pályaudvart, akkor rögtön találkozik egy marokkói negyeddel, indiai negyeddel, és gyakorlatilag jó tíz kilométeren keresztül sétálgathat úgy, hogy csak afrikaiakkal, indiaiakkal találkozik, európaiak ott gyakorlatilag nincsenek – osztotta meg személyes tapasztalatait Párizsból Pogátsa Zoltán. A jobboldali elfogultsággal nem vádolható közgazdász azzal a kérdéssel foglalkozott TikTok-oldalán közzétett videójában, vannak-e no-go zónák a francia fővárosban.

Noha a szakértő kiemelte, a no-go zónának nincs definíciója – tekintve, hogy maga is bemegy olyan részekre, ahová egy nő, egy gyermek vagy idős ember már nem igazán –, nem kell túl messzire menni Párizs központjától, hogy elrettentő képeket lássanak a turisták. Olyan negyedeket, ahol nagy kosz van, rendetlenség, az utcákat pedig a kábítószerfüggők és a hajléktalanok lepik el. A lázadások sem ritkák, amelyek gyakran járnak randalírozással és autók felgyújtásával.

Ez a rész eléggé szegényes, a bevándorlók olyan országokból jönnek, ahol alapvetően nincs sok pénzük, nincs sok kapcsolatuk és itt is csak a legrosszabb munkahelyeket kapják meg

– magyarázta a szakértő.

Pogátsa Zoltán arra is felhívta a figyelmet, a francia fővárosban tapasztalható tarthatatlan állapotok még nagyobb méreteket ölthetnek, ha a kibocsátó országok lakossága tovább emelkedik. Ebben az esetben ugyanis még többen indulnak meg a fejlett országokba, beleértve az európai államokat is. „Attól tartok, hogy a globális klímaváltozással, a népességrobbanással a harmadik világban és a migrációval ez a helyzet csak rosszabb lesz” – zárta szavait a közgazdász.

A közösségi médiában is temérdek videófelvétel kering arról, mennyire tarthatatlan Párizsban a helyzet a bevándorlók miatt: az utcák közepén táboroznak le a migránsok csomagjaikkal, gyakran üzletek, vendéglátóhelyek előtt. Érdekesség, hogy a felvételeken nem igazán látni közöttük sétáló helyieket, alkalmanként egész járdarészeket foglalnak el.

Borítókép: Illegális bevándorlók tűz mellett melegednek, miközben az A1-es autópálya mellett, Párizs északi elővárosában, Saint-Denisben lévő táboruk kiürítésére készülnek 2020. november 17-én (Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.