Itt a bizonyíték, hogy Brüsszel beavatkozik a szexuális nevelésbe

Ki nem találnák, de ezt az Erasmus+ programból finanszírozzák.

2024. 01. 31. 14:21
null
Budapest, 2023. július 15. A 28. Budapest Pride résztvevõi vonulnak az Andrássy úton 2023. július 15-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fiatalok Előre és a Háttér Társaság nem kormányzati szervezetek (NGO-k) szerepelnek az Erasmus+ jelenleg is futó LMBTQ+ propagandát terjesztő programjaiban mint partner-szervezetek. Arról már lapunk is beszámolt, hogy a különböző szexuális orientáltságok elfogadására nevelő programokat támogat Brüsszel, egészen fiatalok, akár 13 évesek esetében is.

A Háttér Társaság Facebook-oldalán felhívás is jelent meg, hogy az Erasmus+ program keretében megvalósuló kezdeményezés magyar csapatához csatlakozhassanak a jelentkezők. A DragTivism egy azok közül programok közül, amelyekről lapunk is beszámolt. Ezek az Erasmus+ program keretében az LMBTQ+ címszó jelenleg is futó projektek, amelyek össztámogatása 2 429 266 euró, átszámítva közel egymilliárd forint, mindez persze az Európai Unió költségvetéséből.

De mi is az a DragTivism?

A „DragTivism” a leírás alapján egy mozaikszó, ami a drag személyiség és az aktivizmus összetétele. A drag személy (drag queen) olyan férfi, aki a feltűnő ruházat mellett általában eltúlzott sminkkel és a viselkedésével is hangsúlyozza a nőiességét. A Háttér Társaság Facebook-bejegyzésében a következő lehetőséget ígéri a programtól:

elmélyíteni a tudásod az LMBTQIA+ kultúrában és ünnepelni azt.

A DragTivism az Európai Bizottság oldala szerint 32 579 eurót, azaz hozzávetőleg 12,5 millió forintot kapott az Erasmus+ keretből. A program során szakembereket is bevonnak a képzési folyamatokba, olyan drageseket, mint a YouTube-on nem egészen 700 követővel rendelkező Ru Jazzle.

De az bizonyos, hogy a programnak komoly hatásai vannak a résztvevőkre. A DragTivism Facebook-oldala közzétesz résztvevői leveleket is, az egyik a következőt jegyzi:

A dragtivizmus gyógyító erővel bír, gyógyír a bigottság, a kishitűség és a gyűlölet ellen. Ez olyan örömteli, erőt adó projekt mind a résztvevők, mind a vezetők számára. A dragtivizmus örökre megváltoztatott engem.

De van, aki annyira hálás volt a program elvégzése után, hogy arról írt levelet, hogy egy transzneműek jogaiért küzdő egyesületnek fog pénzt adományozni, de ezen túl az olvasókat is arra kéri, hogy tegyék meg ugyanezt.

Milyen út vezet a toleranciához?

Az Úton a tolerancia felé címet viselő program szerényebb keretből, közel 11,5 millió forintnyi forrásból részesült az Erasmus+ programból. Ők olyan valóban konstruktív ígéreteket is tesznek, hogy az iskolai bántalmazás elleni védekezési módszerekről is tájékoztatják majd a diákokat, de például a következő program is a képzés szerves részét képezi:

[A résztvevők] találkoznak a [litván] Nemzeti LMBTQ Jogvédő Szervezet képviselőivel – arra ösztönözték őket, hogy változtassanak a diszkriminációval kapcsolatos viselkedésükön és hozzáállásukon

A Facebookon egy, e cikk írásakor már nem elérhető Facebook-bejegyzésben a Fiatalok Előre NGO arról számol be, hogy nyolc magyar résztvevője volt a programnak.

Mire jut még az uniós adófizetők pénzéből?

Az Erasmus+ oldalán böngészve egyébként a teljesség igénye nélkül még a következő programokkal is találkozhatunk:

  • Egyesült kórus a nemek közötti egyenlőségért (a program azt ígéri, hogy a résztvevők bemutatják kultúrájukat a zenén keresztül, bővítik ismereteiket a nemi identitással, a szexuális irányultsággal, a nemi sztereotípiákkal és az LMBTQ+ közösség jogaival kapcsolatos fogalmakról).
  • Az időskorúak bentlakásos gondozásában működő szolgáltatók kapacitásainak kiépítése az idősebb LBGTI+-felhasználók számára nyújtott inkluzívabb (az inkluzív szó a genderlobbi által gyakran használt terminus, a nemi kisebbségek teljes spektrumának elfogadására utalnak vele) szolgáltatásnyújtás módjára vonatkozóan.
  • Szivárvány Társ Erők [Rainbow Peer Forces].
  • Felkészülés a theszaloníki EuroPride-ra.
  • Felnőttképzések LBGTI-aktivisták számára az Erasmus+ EU-program keretében.
  • Hiányzó darabok a pedagógusok és a helyi érdekeltek számára az inkluzív sporttal kapcsolatban.

Borítókép: A 28. Budapest Pride résztvevői vonulnak az Andrássy úton 2023. július 15-én (MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.