Szu–25-ösök és Ka–52-esek tüzében az ukrán erők, így néznek ki az orosz légi csapások a határvidéken

Az orosz légierő fokozta tevékenységét az ukrán határ mentén vadászrepülőgépek és harci helikopterek bevetésével. A védelmi minisztérium által közzétett információk szerint jelentős veszteségeket okoztak az ukrán erőknek mind a Ka–52-esek, mind a Szu–25-ösök.

2024. 09. 30. 17:46
Vadászrepülő bevetés közben Forrás: Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz védelmi minisztérium Telegram-csatornáján közzétett információk alapján az elmúlt napokban intenzív légi hadműveletek zajlottak a Kurszki területtel határos régióban. A minisztérium két külön bejegyzésben számolt be a Ka–52-esek és a Szu–25-ösök akcióiról, mindkettőhöz videófelvételt is mellékelve.

Szu–25-ös vadászrepülőgépek mértek rakétacsapást
Szu–25-ös vadászrepülőgépek mértek rakétacsapást (Fotó: Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma)

Az első közlemény szerint Szu–25-ös vadászrepülőgépek mértek rakétacsapást az ukrán fegyveres erők személyi állományára és egy támaszpontjára. A minisztérium azt állítja, hogy a felderítési jelentések alapján mind az ukrán katonákat, mind a támaszpontot sikerült megsemmisíteni. A Szu–25-ös, más néven „Frogfoot” egy rendkívül ellenálló, földi célpontok ellen kifejlesztett csatarepülőgép, amely már számos konfliktusban bizonyított.

íí

A második bejegyzés Ka–52M típusú harci helikopterek bevetéséről számol be. Eszerint ezek a modern, „Aligátor” becenévre hallgató forgószárnyasok az ukrán erők katonai állományát és páncélozott járműveit támadták ugyanebben a határ menti térségben. A Ka–52-es az orosz légierő egyik legfejlettebb harci helikoptere, fejlett fegyverzettel és célzórendszerrel felszerelve.

Fontos megjegyezni, hogy bár az orosz védelmi minisztérium sikeresnek minősítette ezeket a műveleteket, az információk pontosságát és a támadások tényleges hatékonyságát független források nem erősítették meg. A konfliktus során mindkét fél részéről gyakran tapasztalható, hogy túlbecsülik saját sikereik mértékét és az ellenségnek okozott veszteségeket. Korábban is beszámoltunk hasonló akciókról.

Nemrégiben az Origó arról számolt be, hogy az orosz Csendes-óceáni Flotta és a Kínai Haditengerészet közös hadihajó-köteléke tengeralattjáró-elhárító és légvédelmi fegyvereket vetett be a „Beibu/Interakció-2024” elnevezésű orosz–kínai haditengerészeti gyakorlat során az Ohotszki-tengeren.

Borítókép: Vadászrepülő bevetés közben (Forrás: orosz védelmi minisztérium)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.