Az illegális migránsok ellen tüntettek a Kanári-szigeteken 

Több ezer ember vonult utcára, hogy követelje az embercsempész maffiák megfékezését és a közbiztonság visszaállítását a Kanári-szigetek városaiban. 

2024. 10. 28. 11:57
Fotó: x.com
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az illegális migráció ellen tüntettek hétvégén a kanári-szigetekiek. Santa Cruz de Tenerifén több mint ezren, Las Palmas de Gran Canarián pedig legkevesebb ezerötszázan vonultak utcára, hogy kifejezzék aggodalmukat az egyre romló közbiztonság miatt, amely szerintük a hozzájuk tömegesen érkező illegális bevándorlók miatt következik be.  

A tenerifei fővárosban tartott tüntetésen felszólalt a spanyol humorista és influenszer, Rudy Ruymán is, aki nyilvános, illegális migrációval kapcsolatos megnyilvánulásai miatt többször kapott kritikát elsősorban a baloldaltól, mely xenofóbiával vádolta meg.  

Ha a Kanári-szigetek lakói már most félnek kimenni az utcára, mi lesz húsz év múlva?

tette fel a kérdést Ruymán, majd kiemelte, hogy nem lehet megengedni azt, hogy a Kanári-szigetek városainak utcáin szigetlakók helyett azok az emberek legyenek többségben, akik más országokból érkeztek, több ezren ráadásul illegálisan. Hozzátette, hogy az, ami jelenleg a szigetvilágban történik, már nem is illegális bevándorlás, hanem invázió.  

Ruymán az X-en kiemelte, hogy a spanyoloknak elegük van abból, hogy a baloldali kormánykoalíció Pedro Sánchez vezetésével csak táplálja az emberkereskedelmet és annak következményeit, köztük a bűnözést. Szerinte az illegálisan érkező bevándorlók védelme helyett inkább olyan fontos témákkal kellene foglalkozni, mint a kanári-szigeteki egészségügyi rendszer javítása, a gyermekvállalást népszerűsítő és segítő programok, valamint a lakhatási jog. Utóbbit azért emelte ki, mert a szigetcsoport városaiban egyre gyakrabban fordul elő az egyébként egész Spanyolországot sújtó jelenség, a házfoglalás, melynek keretében idegenek behatolnak mások ingatlanjaiba, birtokba veszik azokat, majd a jelenleg érvényes törvények mellett gyakorlatilag lehetetlen őket kilakoltatni onnan. A Kanári-szigeteken vannak illegális bevándorlók, akik úgy szereznek fedelet a fejük fölé, hogy üresen álló lakásokat, illetve házakat foglalnak el csoportosan.  

A tiltakozók amellett, hogy hangsúlyozták egyet nem értésüket a baloldali spanyol kormány migrációs politikájával, kiálltak a Kanári-szigetek jogainak és erőforrásainak előtérbe helyezése, vagyis a nemzeti prioritás elve mellett. A szervezők és a résztvevők olyan transzparenseket vittek magukkal, melyeken egyebek mellett az „állítsuk meg az illegális bevándorlást”, illetve „a kanári-szigetekiek az elsők” mondatok szerepeltek.  

A szigetcsoport tagjait idén példátlan illegális migrációs válság sújtja. Októberig bezárólag már több mint harmincezer afrikai érkezett a Kanári-szigetekre, ami több mint kétszerese (106 százalék) annak, mint amit 2023 azonos időszakában regisztráltak. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.