Várkert Irodalom: Szelíden és szilárdan

Vasárnap este 7 órakor a Várkert Bazár rendezvénytermében Várkert Irodalom: Szelíden és szilárdan címmel látható hitvallás Szabó Magda műveiből, életről, családról, hitről, hivatásról, amely Daragics Éva közreműködésével jött létre. Az írónőt Gajdó Delinke színművész alakítja.

Magyar Nemzet
2021. 09. 30. 22:22
Gajdó Delinke Szabó Magda szerepében Forrás: Várkert Bazár
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A XX. századi magyar irodalom nagyasszonya 104 évvel ezelőtt született, és 14 évvel ezelőtt hunyt el. A Szelíden és szilárdan című előadás elénk tárja Szabó Magda életét, felidézi az írónő kivételes pályaívét, gyermekkorát, szüleihez fűződő kapcsolatát, házasságát, íróvá érését. Az előadásban megelevenedik Szabó Magda anyai nagyszüleinek családja, az édesanyja, Jablonczay Lenke, az édesapja, Szabó Elek, Cili, a különleges testvér, Szobotka Tibor, az imádott férj, és nem utolsósorban a legfontosabb helyszín, Debrecen. Felvillan Kumacs, és természetesen végig jelen van Szabó Magda. Gyermekként, serdülő leányként, szerelmesként, barátként, özvegyként, halhatatlanként. Az előadás Daragics Éva közreműködésével jött létre. Az írónő szerepében Gajdó Delinke színművész.

„Drága Magdus (remélem, megbocsátja nekem, hogy mint minden szerettemet, őt is becézem) olyan gyermek, nő, feleség és ember volt minden gyengeségével, gyengédségével, erejével, konokságával, hitével és olyan író nyitottságával, rejtelmességével, gazdagságával, akit nem lehet nem szeretni, nem lehet nem játszani, nem lehet nem megmutatni minél több embernek, minél több olvasatban, minél több megvilágításban.” (Gajdó Delinke)

Borítókép: Jelenet az előadásból, Szabó Magda szerepében Gajdó Delinke Fotó: Várkert Bazár

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.