A költészet ezer arca Kaposváron

Huszadik alkalommal, három színhelyről jelentkezik idén november 2-a és 7-e között a Kaleidoszkóp Versfesztivál, amely a líra legkülönfélébb megnyilvánulási formáit bemutató, a produkciókat ezer kilométeres körből összegyűjtő, legnagyobb pódiumművészeti seregszemle Közép-Európában.

Magyar Nemzet
2021. 10. 24. 19:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Buda Ferenc Kossuth-díjas költő fővédnöksége mellett, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kulturális Államtitkársága és a Nemzeti Kulturális Alap kiemelt támogatásával megvalósuló rendezvényt a műfaji, előadói és a feldolgozás módját illető sokszínűség, valamint az értékek felmutatása jellemzi. A középpontban a vers áll, amely – a fesztivál mottója szerint – nem halott, hanem a hétköznapok állandósága és a pillanat története, azok kaleidoszkópja, minden részletével, előadásával olyan, ahogy még nem ismerjük. 

A különböző előadások, irodalmi és filmes bemutatók, koncertek, kiállítások helyszínéül a Csiky Gergely Színház, a Szivárvány Kultúrpalota, valamint az Együd Árpád Kulturális Központ Agórája szolgál, és Lutter Imre, a fesztivál igazgatója szerint minden korosztály megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő programot. A jubileumi esemény társadalmi védnöke idén Szita Károly, Kaposvár polgármestere, a két házigazda pedig Fülöp Péter, a Csiky Gergely színház igazgatója és Olt Tamás művészeti vezető.

A versmondás, költészeti performansz, zenés színpadi est, verszenék, versfilmek, hangoskönyv és költészeti forrásból táplálkozó koncertek kavalkádjának nagy része a versenyprogramban is szerepel, amely során a rangos Kaleidoszkóp-díjért folyik a küzdelem. Saját produkcióikkal nevezhettek a nem hivatásos előadók, társulatok, zenekarok és alkotók is. A zsűri elnöke Bagossy László Csokonai-díjas rendező, dramaturg és tanár; tagjai pedig Szűcs Katalin Ágnes Jászai Mari-díjas dramaturg, kritikus; Borbély Sándor Kaleidoszkóp-díjas színművész; Huzella Péter Kossuth-díjas előadóművész, zeneszerző; valamint Turczi István Prima Primissima-díjas és József Attila-díjas költő. 

Minden további információ és a részletes program elérhető a fesztivál hivatalos honlapján

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.