Kipróbálhatja, milyen egy japán kastélyban uralkodni, ha van felesleges hárommilliója

Remek ajánlat, aprópénzért.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo2023. 02. 22. 14:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor az egyik brit utazási irodában dolgozó James Kentet tavaly november közepén felkérték, tesztelje le, milyen egy japán kastélyban eltölteni egy éjszakát, azon tűnődött, hogy vajon lesz-e olyan az ügyfelei között, aki fizetne egy hatalmas összeget a szállásért. 

Az ár ugyanis tetemes: két vendégre 1,1 millió jen (8400 dollár, azaz nagyjából hárommillió forint) éjszakánként.

Kent elmesélte, hogy a megérkezésekor egy tritonkürt bömbölése, dobok zaja és egy csapat, páncélba öltözött szamuráj fogadta, ami egy olyan üdvözlés, mintha ő lenne a kastény ura. 

A fából épült kastély a Sikoku szigetén fekvő Ozuban található, amely egy 39 ezer lakosú város. Az erődítménybe várják az éjszakát ott eltölteni kívánó vendégeket – feltéve, hogy ki tudják fizetni az ott tartózkodást. 

Az egykor kastélyvárosként virágzó Ozuban sok régi épület van magánkézben. A város önkormányzata néhány lakatlan ingatlant bérbe vett vagy megvásárolt, és szállodává alakította azokat. A cél az, hogy a helyi vállalkozásokat együttműködve kihasználják a terület kulturális értékeit. 
A Japán Nemzeti Turisztikai Szervezet adatai szerint tavaly decemberben 1,37 millió tengerentúli látogató érkezett Japánba. A Nikkea Asia szerint a borsos ár dacára már a kastélyban 11 csoport foglalt szállást márciustól júniusig, köztük tengerentúliak is találhatók. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels.com)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.