A Fülesbagoly tehetségkutató győztesei a Szigeten is zenélhetnek

Hatodik alkalommal rendezik meg Budapesten a Fülesbagoly tehetségkutatót június 11-én a Kobuci kertben. A nagyszabású könnyűzenei versenyen fesztiválos fellépéseket, előzenekarozást és zenekari fotózást is lehet nyerni. A szerencsések bekerülhetnek a Petőfi rádióba és a Petőfi TV-be.

Magyar Nemzet
2023. 05. 17. 8:30
Fülesbagoly tehetségkutató
Fotó: Andrási Ingrid
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fülesbagoly tehetségkutatón mintegy harminc nyereményt adnak át a szervezők, a díjak között szerepel fellépés a Sziget fesztiválon, a Kerekdomb fesztiválon, a Művészetek Völgyében, valamint a Péterfy Bori & Love Band előtt. A könnyűzenei versenyen megválasztják a legjobb férfi- és női énekest, a legjobb zenészt és a legjobb dalszövegírót, akik mind értékes nyereményekkel gazdagodnak. Egy háttérzene-szolgáltató jóvoltából az egyik döntős együttes egy dala bekerül nagyjából ötszáz helyre, köztük egy telekommunikációs cég üzleteibe, gyorséttermekbe, hipermarketekbe. A kiválasztott szerzemények minimum egy éven át naponta hangzanak el az üzletekben.

Fülesbagoly tehetségkutató
A Fülesbagoly tehetségkutató zsűrije és szervezői. Fotó: Uhlar Brigi

A Petőfi rádió különdíjat oszt ki, amellyel a feltörekvő előadó vagy zenekar országos ismertséghez juthat. A rádió zenei szerkesztősége kiválaszt a Fülesbagoly tehetségkutató négy döntőse közül egy dalt, előadóit bemutatja, a szerzeményt rotációban játssza. 

A rádió Petőfi Live műsorába és a Petőfi TV Akusztik című produkciójába szintén fellépési lehetőséget lehet nyerni.

A nyertes zenekar egyik tagja ingyenesen elvégezheti az imPro School dalszerző képzését. A budapesti győztes részt vehet az Öröm a zene tehetségkutató nagydöntőjében, ahol a fődíj 2,5 millió forint.

A versenyre a Fülesbagoly Alapítvány oldalán lehet jelentkezni.

A beküldött hangfelvételek alapján megtörténik az előzsűrizés, majd a döntőbe a legjobb tíz produkciót hívják be a szervezők, ahol 15-15 perces minikoncertekkel mutatkoznak be a zsűrinek, akinek tagjai olyan elismert zenei szakemberek, mint Andásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Bóna Márk, a Sziget fesztivál programszervezője, Both Miklós zeneszerző, előadóművész, valamint Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye és a Liszt Intézet Brüsszel igazgatója.

A tíz döntős együttes és a díjkiosztó között a tavalyi debreceni nyertes, a Herself ad koncertet.

A Fülesbagoly tehetségkutató az Öröm a zene rendszerében jött létre, az MVM és a Hangfoglaló program támogatásával, harmincegy zenei szervezet, illetve szereplő partnerségében, a Fülesbagoly Alapítvány szervezésében. További információkat a Fülesbagoly tehetségkutató blogján olvashatnak. 

Borítókép: Mehringer Marci, a Fülesbagoly tehetségkutató tavalyi győztese (Fotó: Andrási Ingrid)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.