Az élet álom: amikor a valóság határai elmosódnak

A Cheek by Jowl társulat első spanyol nyelvű produkciója Calderón lenyűgöző drámáját állítja színpadra a spanyol aranykorból június 2-án és 3-án a Nemzeti Színház színpadán. A Declan Donnellan által rendezett és Nick Ormerod látványtervező által szcenírozott darabot spanyol színészekből álló társulata adja elő a Mitemen a Színházi olimpia részeként.

Magyar Nemzet
2023. 05. 21. 18:01
Az élet álom
Fotó: Mitem
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az élet álom című színdarabban először egy láncra vert herceget látunk a hegyekben. Egy bosszúszomjas, férfiruhába bújt lányt. A Nemzeti Színházban látható daraba forradalomról, a szerelemről és gyilkosságról szól. A csavar azonban az, hogy sosem lehetünk biztosak abban, hogy mindez valóság-e vagy álom csupán. A Cheek by Jowl társulat első spanyol nyelvű produkciója Calderón lenyűgöző drámáját állítja színpadra a spanyol aranykorból a Mitemen a Színházi olimpia keretein belül. A Declan Donnellan által rendezett és Nick Ormerod látványtervező által szcenírozott darabot spanyol színészekből álló társulata adja elő.

Az élet álom
Az élet álom Forrás: Mitem

 

Az élet álom című darabban a valóság és a képzelet egybemosódik

A produkció létrehozását éveken át tartó felkészülés előzte meg, amelynek része volt a Cheek by Jowl társulat munkásságának a megismertetése Spanyolországban, valamint a spanyol professzonális és amatőr előadóművészekkel való kapcsolat és együttműködés kialakítása. Az élet egy álom a második aranykori darabja a társulatnak Lope de Vega Fuenteovejuna (A hős falu) színrevitele óta, amelyet 1989-ben a londoni Királyi Nemzeti Színházban Donnellan és Ormerod közös angol nyelvű feldolgozásában mutattak be.

Borítókép: jelenet a színdarabból (Fotó: Mitem)

Programok, rekordok, riportok a Kultúrnemzet színházi olimpiai gyűjtőoldalán! Kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.