Változatos zenei pillanatok a Fonóban

A harmincéves Bran együttes is ellátogat a Fonóba, a Parno Graszt a roma muzsikával készül, Erdélyből pedig érkezik a Soroglya zenekar. A különleges nevet viselő Zoë Aqua zenekart is hallhatják az érdeklődők, amely a klezmer és az erdélyi népzene egyesítésével varázsolja majd el a hallgatóságot.

Forrás: fono.hu2023. 10. 28. 12:00
Fonó Budai Zeneház, 2023 novemberi program,
Fotó: Fonó Budai Zeneház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

November 3-án ír zenei szépségekkel, hagyományos ír és breton táncházzal várja a közönséget a Bran együttes. 1993-ban alakultak meg, s ekkoriban érkezett meg hozzánk az alternatív klubok és kocsmák pódiumára az ír zenei világ. – Koncertjeinken megidézzük itthoni, írországi, skóciai és Bretagne-ban szerzett élményeinket, a bennünket ért zenei és kulturális hatásokat és a zenében megfogalmazódó töretlen, bár árnyaltabb optimizmusunkat – vallják a Bran zenészei.

Fonó Budai Zeneház, Zoe Aqua, 2023 novemberi programok
Zoë Aqua zenekara (Fotó: Fonó Budai Zeneház/Markos Tamás)

A Parno Graszt is immár sokadik alkalommal szerepel a Fonóban, hiszen Budapest legnagyobb koncerthelyeit is képesek hangulatos zenéjükkel megtölteni. A csapat, azaz Oláh Józsi, Oláh Krisztián, Horváth Sándor „Sanyi”  Németh István „Breki”, Szilágyi Tóni, valamint Oláh Heléna páratlan énekhangjával november 4-én is biztosan megigézi majd a nézőközönséget a Fonóban.

A Zoë Aqua koncertjén az erdélyi vonószenekari hangzásvilág kísér át minket a hagyományos klezmermuzsikához, s a látszólag két különböző irányzat kapcsolódik össze az amerikai zenészlány vezetésével alakult csapat játékában. A Zoë november 9-én ad koncertet és vár bennünket egyedi dallamaival.

A Soroglya november 10-én koncerttel és vonós táncházzal készül a Berka zenekar moldvai táncháza mellett. Érdemes tudni róluk, hogy állandó meghívottjai az Erdélyi Táncháztalálkozónak, valamint az Erdélyi Magyar Népzenészek Egyesületének is tagja a zenekar, 2018 óta pedig  fő szervezője a Partiumi Táncháztalálkozónak is. Ők a Partium szinte egyetlen olyan állandó együttese, amelyik csak magyar népzenével foglalkozik. Szeretnék e régió kulturális aktivitását minél jobban megerősíteni a népművészet terén. 

 

Borítókép: Soroglya zenekar (Forrás: Fonó Budai Zeneház)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.