Káel Csaba is azt kéri, ne fogadják el Vidnyánszky Attila lemondását

Vidnyánszky Attila lemondását emberi, tisztességes gesztusnak tartom, de ebben a nehéz helyzetben éppen most van szükség olyan vezetőre, mint ő – jelentette ki a Müpa vezérigazgatója.

Forrás: Origo2023. 11. 13. 15:28
Káel Csaba
Káel Csaba filmügyi kormánybiztos, az NFI igazgatóságának elnöke, a Müpa vezérigazgatója Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Káel Csaba Kossuth-díjas rendező, a Müpa vezérigazgatója is kiállt Vidnyánszky Attila mellett, aki a Nemzeti Színházban pénteken történt baleset miatt mondott le a teátrum vezetői posztjáról. Káel Csaba az Origónak azt nyilatkozta: „A színház rendkívül veszélyes üzem, még a legnagyobb körültekintéssel is előfordulhatnak szomorú balesetek. Ezúton is szeretnék jobbulást és gyors felépülést kívánni Szász Júliának és Horváth Lajos Ottónak!”

Hozzátette: Vidnyánszky Attila lemondását emberi, tisztességes gesztusnak tartja, de úgy véli, ebben a nehéz helyzetben éppen most van szükség olyan vezetőre, mint Vidnyánszky Attila. „Remélem,hogy a döntőhozók is így fogják gondolni, és nem fogadják el Vidnyánszky Attila lemondását” – jelentette ki a vezérigazgató. 

 

Az MMA elnöke szerint is folytatnia kell a munkát Vidnyánszkynak

Turi Attila az Origónak elmondta: Vidnyánszky Attila európai módon járt el. Véleménye szerint „Vidnyánszky Attilának folytatnia kell azt a nagyszerű munkát, amit végzett, ugyanis ez a baleset nem az ő közvetlen felelőssége” – jelentette ki a Magyar Művészeti Akadémia elnöke.  

Nem sokkal korábban Vidnyánszky maradása mellett szólalt fel Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója, a Magyar Teátrumi Társaság és Kálomista Gábor producer is.

 Borítókép: Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója is kiállt Vidnyánszky Attila mellett (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.