A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Kautzky Armand: „A gyermek a jövőbe vetett bizalom záloga, éppen ezért felelősséggel tartozunk érte"

A gyermek szó egyszerre áraszt végtelen melegséget, de ugyanakkor szorongással is eltöltheti a szülőt. Minderről Kautzky Armand színművész beszélt a Duna Televízió Család-barát című műsorában.

Forrás: Duna Televízió2024. 01. 18. 13:00
Kautzky Armand
20221010 Kautzky Armand fotó:Szabolcs László Fotó: Szabolcs László Forrás: Ripost/Szabolcs László
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közmédiának fontos a magyar nyelv védelme, küzdenek azért, megmaradjon ebben a jelenlegi csodálatos szépségében, ezért is alapították meg a Montágh Testületet – mondta el a beszélgetés elején Kautzky Armand Jászai Mari- és Wacha Imre-díjas színművész, a szervezet tagja a Duna Televízió Család-barát című műsorában.

Kautzky Armand és Lux Ádám a filmben
Kautzky Armand és Lux Ádám a Szeretlek, Faust című filmben (Forrás: Horatio Film)

 

Miként visszaemlékezett, 2020 óta minden esztendőben kiválasztják az év szavát, ez az első évben az együtt volt, 2021-ben pedig a család. Nem véletlenül, hiszen mint fogalmazott, ezekben a szavakban, összetömörített filozófiákban, életérzésekben olyan gondolatokat szeretnének megfogalmazni, amivel a legnagyobb problémánk van jelenleg, és az is a céljuk, hogy az adott évben a figyelem középpontjába kerüljenek. Ezért is esett a járvány alatt az említett két kifejezésre a választásuk, hiszen sokat maradtak egyedül és éltek elszigetelve. 2022-ben pedig a béke lett az év szava, amelynek okát magyarázni sem kell és idén is sajnos éppen úgy aktuális lenne.

Kautzky Armand kifejtette, idén gyermek szóra esett a választásuk, amelyre sosem lehet elegendő figyelmet fordítani, viszont amellett, hogy árad belőle a derű, a gyengédség, a szeretet és a a játékosság, számára szülőként némi szorongás is társul hozzá:

A gyermek a jövőbe vetett bizalom záloga, éppen ezért felelősséggel tartozunk érte: rajtunk múlik, milyen világot hagyunk az utódainknak. Ugyanakkor egy sokrétű szó, amely fontos és múlhatatlan tulajdonságokat jelképez, például a tisztaságot, az őszinteséget, az ártatlanságot vagy a játékosságot. A testület küldetését szem előtt tartva azt is kifejezi, hogy úgy vigyázzunk anyanyelvünkre, mint ahogyan egy édesanya őrzi szeretve, féltve és óvva a gyermekét

– mondta el a színművész.

A teljes beszélgetés a Médiaklikk oldalán tekinthető meg.

 

Borítókép: Kautzky Armand (Fotó: Szabolcs László)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.