Magyar díjazottja is van az idei BAFTA-nak

A Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia a Szegény páráknak ítélte oda a legjobb díszletért járó díjat – derül ki a Variety cikkéből.

Forrás: Variety2024. 02. 19. 7:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A produkció egyik berendezője a magyar Mihalek Zsuzsa. Mellette Shona Heath és James Price feleltek a berendezésért, ők voltak jelen a gálán is, hogy átvegyék a szobrot.

Jelenet a Szegény párák című filmből. Forrás: Searchlight Pictures

A Jorgosz Lanthimosz által jegyzett Szegény párák a legjobb díszlet, a legjobb jelmez, a legjobb smink és frizura és a legjobb vizuális effektek díjait kapta meg. A film hősnőjét alakító Emma Stone pedig a legjobb női főszereplő díját vihette haza. Stone mellett Carey Mulligan, a Maestro női főszereplője is versenyben volt ezért a BAFTA-díjért.

Az idei BAFTA-díjátadó nagy befutója az Oppenheimer volt, amely hét kategóriában nyert.

Az Oppenheimer kapta a legjobb film díját, Christopher Nolan a legjobb rendezésért járó elismerést, és az Oppenheimert alakító Cillian Murphy a legjobb férfi főszereplő BAFTA-kitüntetését. Cillian Murphy legfőbb versenytársa a világhírű karmesterről, Leonard Bernsteinről szóló Maestro főszereplője, Bradley Cooper volt. Ugyancsak az Oppenheimernek ítélték a legjobb eredeti filmzene díját, Robert Downey Jr. a háromórás film férfi mellékszereplőjeként lett BAFTA-díjas, és az alkotás kapta a legjobb fényképezésért, valamint a legjobb vágásért járó elismerést is.

A legjobb dokumentumfilm kategóriában az ukrajnai háborúról szóló 20 Days in Mariupol című produkció nyerte el a brit filmakadémia elismerését.

Borítókép: Mihalek Zsuzsa (Forrás: Film.kultúra.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.