A barokk kamarazene és a graffiti találkája

Graffiti címmel készítette el második albumát a CultureTone Ensemble. Az együttes a váci székhelyű KultúrHang Alapítvány része. Lemezük különlegessége, hogy TakerOne graffitiművész egy falfestményt hozott létre az együttes klasszicista zenéjéhez az egykori váci ecetgyárban.

2024. 03. 18. 21:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A KultúrHang Alapítvány egyik célja, hogy hidakat építsen a művészetek között. Megkockáztatnak különféle új kombinációkat, és megmutatják, hogy minden őszinte alkotás képes új utakat nyitni. A közhasznú szervezet székhelye a régi váci ecetgyárban található, amelyet Neumann Manó alapította 1862-ben. Találmányuk, a „14 hidrátos ecet” rendkívül keresett cikk volt, már az 1873-as bécsi világkiállításon érmet nyert. 

A különleges fúzió művészei (Fotó: Hegedűs Bence)

Ennek az innovatív szellemiségnek a folytatói a Kultúrhang Alapítvány alapítói: Bogányi Bence fagottművész, Clara-Dent Bogányi oboaművész, a nürnbergi „Hochschule für Musik” oboaprofesszora és Nagy Gergely Gero zongoraművész. Mivel az alapítványt három klasszikuszenész hozta létre, fő fókuszukban a zene és a zeneoktatás áll.

Kamara formációjuk, a CultureTone Ensemble azért jött létre, hogy kiváló zenészeket hozzon össze, akik szeretnék határok nélkül ünnepelni a közös zenélés minden örömét az összes játékos kvalitásán keresztül, a hagyományok és az ízlés elvesztése nélkül.

 Nyitottan fogadják az innovatív ötleteket, rugalmasan alkalmazkodnak a különböző formációkhoz és a művészek kombinációihoz. Már második lemezüket készítették el a Hunnia Recordsnál Graffiti címmel, és nemrég debütált a címadó videóklip is. Az album különlegessége, hogy TakerOne grafikusművész alkotásával a graffiti műfaját hozza össze a XVII–XVIII. századi kamarazenével.

– TakerOne egy kivételes tehetségű graffitiművész, akinek egyedi fotórealizmus-stílusa világszerte elismerést váltott ki – avat be Clara Dent-Bogányi, aki férjével és barátaikkal alapította meg a CultureTone Ensemble-t. – Miközben arról beszélgettünk, hogy készítsen egy Graffiti-falfestményt, amely körülveszi a klasszicista zenénket, mindannyian azon kaptuk magunkat, hogy teljesen magával ragadott ez a koncepció, és alig vártuk, hogy elkezdhessük. 

Borítókép: Clara Dent-Bogányi és Bogányi Bence (Fotó: Hegedűs Bence)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.