Újabb világsztár érkezik Budapestre

Nick Cave és zenekara, a Bad Seeds a 2024 szeptemberében induló európai koncertsorozat alatt sem hagyja ki Budapestet: október 13-án a Papp László Budapest Sportarénában lép fel rajongói előtt. A Nick Cave & The Bad Seeds az augusztus végén megjelenő új, Wild God című albumának anyagával érkezik.

2024. 03. 15. 13:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nick Cave ősszel újra fergeteges koncertet ad Budapesten

Sokan a nagybetűs művészt látják az ausztrál dalszerző, szövegíró, énekes, filmzeneszerző és regényíró Nick Cave-ben, akinek koncertjei, lemezei, regényei kapcsán mindig előjön az a gondolat, amelyet legutóbb a Forbes foglalt össze frappánsan: „Mint minden nagy művészet, ez is egy olyan élmény, amely átalakít és évekig veled marad.”

Éppen ezért minden régi és új rajongó számára örömteli hír, hogy ősszel az augusztus 30-án megjelenő új, Wild God címre keresztelt, tizennyolcadik stúdióalbum anyagával európai turnéra indul a Nick Cave & The Bad Seeds. A The Wild God Tour néven futó turné szeptember 24-én indul a németországi Oberhausenben, és a franciaországi Párizsban ér véget. A Nick Cave & The Bad Seeds (Nick Cave, Thomas Wydler, Martyn Casey, Jim Sclavunos, Warren Ellis, George Vjestica) 

október 13-án érkezik Magyarországra, a Papp László Budapest Sportarénába, ahol a vendégfellépő a második lemezét turnéztató ír Murder Capital lesz.

Soha nem gondolok arra, hogy egy lemez hogyan fog élőben megjelenni, soha, de soha nem jut eszembe

 – mondta Nick Cave az augusztus végén megjelenő albumról. 

Az alkotási folyamat túl bonyolult ahhoz, hogy ilyen szempontokat is figyelembe vegyünk. De most, amikor visszahallgatom a Wild God albumot, úgy érzem, élőben tényleg valami nagyszerűt tudunk összehozni. Nagyon izgatottak vagyunk! Olyan érzés, mintha eleve színpadra íródtak volna a dalok.

 

Borítókép: Nick Cave (Fotó: Megan Cullen)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.