Csak keveset változtak az emberi élet keretei az elmúlt négyezer évben. A gazdálkodás, a növénytermesztés és állattartás csaknem mindenki számára érthető és „létközeli” tevékenység volt, akárcsak a kézművesség és a rengeteg ház körüli munka. A nád, zsindely vagy cserép megigazítása a tetőn, a döngölt padló fellocsolása a szobában vagy a kemence tapasztása sárral a konyhán. Az emberek tudták, milyen a gabona, hogyan lehet megőrölni, tésztává gyúrni, kelesztve vagy kelesztetlenül kisütni a lisztet. Ismerték a méhviaszt és a magvakból préselt olajat és azt is, mit kell tenni ahhoz, hogy világító eszközzé alakuljanak, kanóccal ellátva, lámpásba öntve. Tudták a titkát a borkészítésnek, tisztában voltak vele, hogyan válik a szőlő kipréselt levéből nemes és mámorító ital.

A románokat arcon rúgja a Hunyadi-sorozat, a németek viszont imádni fogják
A Hunyadi-sorozat televíziós sugárzása hetekkel ezelőtt befejeződött ugyan a TV2-n, a történelmi széria azonban továbbra is gyűjti a nézőket.