A Magyar-franczia szakácskönyv végén tízoldalnyi, a magyar kiadáshoz készült képtábla látható, ezeknek nincs közük a Rottenhöfer kötetében található illusztrációkhoz. A színes rajzok – akár egy reklám – azokat a fogásokat mutatják be, melyeket Dobos megrendelésre szállított, ilyen például a fácán côtelettes, a császármadár gróf Károlyi módon, a lúdmájjal töltött csirke, a rajnai lazac apró tengeri rákokkal körítve, a vesepecsenye Batthyány módon, a chaud-froid fürjekből, a szarvasgomba madeiraborban, aztán az édességek, például a cukorsüteményekkel körített citromkrém torta, a fagylalt gyümölcs alakban, a charlottes, végül sok-sok rafinált aprósütemény a tigrisfánkocskáktól a pörkölt mandulából készült csigáig. Három étel magyarázatában szerepel, hogy „Dobos C József által” került a megrendelő asztalára: a scampi fiumei módon, a fogoly Recamier módon és a szarvasgombával töltött pisztráng. Arisztokraták asztalára való ínyencségek; az ismertetett 48 fogásból csak kettő meleg étel!
Marokkó: több mint egy egyszerű konyha
Az arab ország páratlanul érdekes gasztronómiája olyan élményt nyújt az oda ellátogatóknak, amit soha nem felejtenek el