Csárdák csárdája, a hortobágyi nagycsárda. Az egykori pest-budai országút mentén 1699-ben épült hajlékot többször újjáépítették, mai formája a klasszicista népi építészet hagyományait követi. Valójában mellékfoglalkozásból lett csárda: Debrecen szabad királyi város a Hortobágy folyócska átkelőjénél vámszedő helyet létesített. S a vámszedő mellesleg itallal, később étellel vendégelte meg a betérőket. A török kiűzését követő nyugalmasabb időkben élénkült meg a forgalom a pusztákon, ami életre hívta a vendégfogadókat. Az úton járók itató- és pihenőhelyekre vágytak, ezért épültek a csárdák hajtó-, sóutak mentén, egymástól 12-15 kilométerenként, azaz félnapi járásra. Legtöbb a Hortobágyon, a ma 33-asnak nevezett országút mellett.
Marokkó: több mint egy egyszerű konyha
Az arab ország páratlanul érdekes gasztronómiája olyan élményt nyújt az oda ellátogatóknak, amit soha nem felejtenek el