Csodálatos, élethosszig tartó szakmaként írta le a cukrász szakmát Bereczkiné Palócz Gyöngyi, a HSZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola oktatója. Ahogy mondja: folyamatosan új technológiákkal, friss irányzatokkal kell lépést tartaniuk. Egyre több a kihívás, kezdve a sütemények formájától, külsejétől egészen az ételallergiások kiszolgálásáig. A vendégek elképzeléseiről a harminc éve cukrászként dolgozó Szabó Zsolt, a vásárhelyi Sarokház Cukrászda cukrászmestere is mosolyogva meséli, amióta az interneten szinte bárki bármit megtalál, egyre extrémebbek a kérések és elvárások. Sokan végletesen ragaszkodnak az interneten talált tortaformákhoz, nehéz elmagyarázni, hogy egyik-másik elkészítésén legalább hárman dolgoztak napokig. Hogy miként oldja meg ezt a helyzetet? – Óriási az elvárás, de többnyire kompromisszumot kötünk – fogalmazza meg, ahogy kérdésünkre azt is meséli: előfordul, hogy a fotókon láthatóan műanyagból készült formákat akarnak viszontlátni marcipánból. Ezzel nehéz versenyezni. Végül megállapodnak a mesternek is vállalható, a vendégnek is tetszetős formában.
Sör mint titkos szupererő? Íme a komló eddig titokban tartott egészségügyi előnyei
Ha azt hitte, csak a hasa nő a sörivástól, rosszul gondolta.