idezojelek

Miniszterelnök-jelöltek vitája, avagy másfél óra, amikor imádkoztam a reklámblokkokért

A baloldal emelné a társasági adót, a személyi jövedelemadót, és vagyonadót vezetne be

Cikk kép: undefined

Egy önpusztító, perverz sugallat hatására rászántam magam, hogy megnézzem a baloldali miniszterelnök-jelölt-jelöltekek „vitáját” az ATV-n. Szerencsémre a műsort alaposan felturbózták reklámblokkokkal, így a jelöltek által összehordott temérdek demagóg hazugság ellenére sem ugrottam ki az ablakon. Ezért külön hálás vagyok az ATV szerkesztőinek. 

A miniszterelnök-jelöltek töretlen egyetértésben hazudoztak arról, hogy Magyarországon nincs jogállam, ezért első dolguk lesz azt „helyreállítani”. A vérdemokraták elképzelése azonban gyakorlatilag diktatúrát jelent. Dobrev Klára például trükközéssel érvénytelenítené az alkotmányt, Jakab Tahó Péter pedig már az első napon börtönbe csukatná Polt Péter legfőbb ügyészt. A „Magyarországon nincs jogállam” felkiáltásról pedig végre beigazolódott, hogy nem jelent mást, mint hogy a baloldal tizenkét éve közpénzínségben szenved. Ezt a jelöltek úgy orvosolnák, hogy a korrupciót felszámolnák és a közpénzeket átcsatornáznák. 

Külön érdekesség Dobrev Klára személye, aki sokkal inkább tűnt a begombázott Aliznak Csodaországban, mint egy hiteles vezetőnek. Arról nem is szólva, hogy olyan természetességgel ecsetelte a kormányváltást követően az állítólagos oligarchák vagyonának elkobzását, mintha a nagyapja szelleme szállta volna meg. Egyedül Márki-Zay Péter lógott ki valamelyest a sorból. Amikor olyat merészelt mondani, hogy a magyarok azért szeretik az Orbán-rendszert, mert az elmúlt tíz évben jelentősen csökkentette a munkát terhelő adókat és járulékokat, ami 50 százalékról 40 százalékra csökkent, csak az élő adás és a „vita” PR-jellege mentette meg attól, hogy a többiek meglincseljék. 

Bár recsegett-ropogott a mennyezet a hazugságok súlya alatt, az égiek kegyesek voltak a baloldalhoz és nem szakadt rájuk. Az egyik ilyen döbbenetes kamu Karácsonyhoz köthető, aki az 500 millió forint fölötti értékű vagyonra kivetni szándékozott vagyonadó kapcsán azt mondta, hogy az ő egyik kedves barátja, Bojár Gábor, kifejezetten szeretne vagyonadót fizetni. Megjegyzem: a szándékot tettekkel lehet igazolni, nem kell ahhoz vagyonadó.

Az úgynevezett vita olyan elsöprő egyetértésben zajlott, hogy a vége felé már arra számítottam, a jelöltek előkapnak egy-egy gyűrűt, mint a Bolygó Kapitányában, és megidézik Gyurcsány Ferencet. A gyűrűkhöz társuló erők alapján Jakab Péter a tahóságot, Karácsony Gergely az áldozatiságot, Fekete-Győr András az ostobaságot, Márki-Zay Péter a Messiás-komplexust, Dobrev Klára pedig a varázsgombák erejét idézte volna meg, együttes erejükből pedig megjelent volna a talajrészeg DK-vezér. 

Összességében mégis kiderült: Karácsony Ferenc vagy Gyurcsány Gergely, kinek melyik, emelné a társasági adót, a személyi jövedelemadót és vagyonadót vezetne be. Dobrev Ferenc ápolná a családi hagyományokat és vagyonokat kobozna el, Jakab Ferenc jogállami keretek között láncra veretné az állami intézmények vezetőit, Márki-Zay Péternek esélye sincs, Fekete-Győr András pedig már nem lesz okosabb.

Borítókép: Facebook

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Szembeszállni a sátánnal

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.