időjárás 25°C Pál 2022. június 30.
logo

Vágó István csúnyán megalázta magát

Felhévizy Félix
2022.06.19. 07:30 2022.06.19. 09:03
Vágó István csúnyán megalázta magát

Bebizonyította, milyen egy haladó gondolkodású, vérbeli demokrata.

Felhévizy Félix hatalmas fociszurkoló. Korábbi jegyzetekből kiderült, hogy Ferencváros-szurkoló és természetesen odavan a magyar válogatottért is. Az utóbbi években, kezdve a 2016-os Eb-re való kijutással, érezhetően jobb lett a magyar foci. 

Lehet természetesen fanyalogni, ahogy a balosok szoktak, hogy messze vagyunk a világ élvonalától, teljesen felesleges ide stadionokat építeni az adófizetők pénzéből, ettől nem fognak jobban játszani a játékosok, oktatásra és egészségügyre kellene inkább költeni. Ugye, mindannyian ismerjük ezeket a baloldali toposzokat. Ők egyáltalán nem értik, nem érzik azt, hogy milyen mértékű nemzeti összetartó erő egy-egy hatalmas magyar sportsiker. Ilyenkor együtt dobog a szurkolók szíve, magasban lobognak a nemzeti színű zászlóink és közösen énekeljük el nemzeti imánkat. 

Lehet, hogy pont ez nem tetszik nekik, hiszen ők sohasem gondolkodnak nemzetben. Ki is mondták: a nyílt társadalomban és az európai egyesült államokban hisznek, ebbe nem fér bele semmi, ami nemzeti. A magyar kormány ezzel szemben felvállaltan, jelentős mértékben támogatja a sportot, pont azért, mert az Orbán Viktor vezette kormány minden olyan témát, kezdeményezést támogat, ami erősíti a nemzeti összetartozás eszméjét. Ezért fáj a baloldalnak és holdudvarának annyira minden magyar sportsikerek, mert minden egyes magyar győzelemmel, beszélhetünk itt bármely sportágról úgy gondolják, hogy az Orbán Viktor politikájának a sikere és az ő kudarcuk. 

Nagyon rossz lehet így élni, annyi bizonyos. 

Kedden a magyar labdarúgó-válogatott parádés játékkal 4-0-ra legyőzte Angliát a Nemzetek Ligájában. Felhévizy egy kis baráti társasággal nézte a találkozót, és kijelenthető, hogy minden magyar gólnál visszhangzott az egész ház a ria-ria Hungária és a Hajrá, Magyarország! rigmusoktól. 

Csodálatos, történelmi este volt, hiszen legutóbb Angliát a saját otthonában még a Grosics, Buzánszky, Loránt, Lantos, Bozsik, Zakariás, Budai, Kocsis, Hidegkuti, Puskás, Czibor összetételű Aranycsapatnak sikerült legyőznie 1953-ban, azon a híres londoni 6:3-as mérkőzésen. Akkor az a találkozó méltán vonult be úgy a futballtörténelembe, hogy az évszázad mérkőzése. Bátran kijelenthetjük azonban, hogy ez a mostani diadal szintén kivívta ezt a rangot magának, hiszen a mai válogatott nem világverő tizenegy, mint annak idején a legendás Sebes Gusztáv-féle csapat, de pont ez a tény emeli magasba ennek a keddi győzelemnek az értékét és presztízsét. 

Természetesen hatalmas volt az öröm az egész országban, mindenki úgy ünnepelt, ahogy tudott, a közösségi hálós felületeket elárasztották a gratulációk, a gólokról készült videók, egyszóval nagyszerű volt magyarnak lenni azon a varázslatos estén. 

Nem mindenki örült azonban önfeledten, hiszen például a baloldalhoz köthető, magát fociszerető embernek tartó Farkasházy Tivadar még 2016-ban úgy nyilatkozott az ATV stúdiójában, stílszerűen Kálmán Olgának, hogy boldoggá teszi, amikor a magyar válogatott kikap, mert ez is mutatja Orbán Viktor labdarúgással kapcsolatos elhibázott politikáját. 

Ez igazi, beteg gondolkodás. 

De legalább a Heti hetes egykori megmondóemberének az utóbbi években sokszor nem lehetett öröme, hiszen elég jól szerepelt a válogatott. Bohár Dániel meg is próbálta felhívni az újabb magyar focisiker kapcsán, de azonnal kinyomta a hívást. Viszont a másik nagy sportbarát baloldali figurát, Fekete-Győr Andrást (akinek a nevéhez fűződik a magyar olimpia tervének a megfúrása) végül sikerült felhívnia, aki viszont egy kérdésre még a négy magyar gól szerzőjét sem tudta elmondani, ezzel is bizonyítva, hogy csupán látszatból feszített a tavalyi foci Eb-mérkőzéseken nemzeti színű festékkel az arcán. Erről a beszélgetésről értesülve előkerült egy régen látott vérbalos figura, a DK-s Vágó István is. Az egykori kvízmester most azonban elég nagy bakot lőtt, nagyon csúnyán leégette magát. 

Megmutatta országnak-világnak, hogy milyen egy igazi, haladó gondolkodású, kulturált, intelligens, módfelett pc értelmiségi, politikus. A következő posztot tette közzé a Facebook oldalán:

„Nem értem, miért áll szóba Fekete-Győr András ezzel a piócával, aki most is hazudik: a hívott fél mindössze a sokadik provokatív kérdés után végre letette a telefont. Most is csak azért hozom szóba, mert András itt is reagált ennek a százmilliókkal kitömött NER-huszárnak a szemtelenkedő bejegyzésére. A kérdésem általánosabb jellegű: van értelme ezekkel szóba állni?”

– Ehhez nincs mit hozzátenni. A stílus maga az ember. Mindenesetre mi, nemzeti gondolkodású magyar emberek örüljünk együtt a csodaszép magyar sikernek és ne foglalkozzunk ezekkel a megkeseredett, beteg lelkű emberekkel – elmélkedett magában Felhévizy, majd leült a tévé elé és immár sokadszor, visszajátszotta felvételről az angolok hálójába zúdított négy fantasztikus magyar gólt.

Borítókép: Vágó István Gyurcsány Ferencet üdvözli (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!