A magyar vendéglátás minőségelvű megújulásának (lásd még: gasztroforradalom) első számú iniciátoraként mondhatni az egész szakma elfogadja Molnár B. Tamást és az általa megalapított Magyar Gasztronómiai Egyesületet (MGE), mely a kétezres évek elejének legjobb séfjeit, vendéglőtulajdonosait illetve a magyar vendéglátás jövőjéért felelősséget érző értelmiségieket tömörítette, politikai hovatartozásra való tekintet nélkül. A szervezet krédóját a kulináris charta rögzítette, melynek minden sora ma is érvényes. Időközben a magyar vendéglátás elit csapatát is elérte az osztódás, de ez semmit le nem von Molnár B. Tamás és az MGE érdemeiből, következességük, tántoríthatatlanságuk egy „sőtöt” is megérdemel.

Tanuljunk egy kicsit franciául!
A borokat Bordeaux-ból is hordóban szállították és rájöttek, hogy a bor jobb volt Angliában, mint amikor elhagyta Franciaországot. Ez egy sajátos érlelési stílus kialakulásához vezetett, ami a mai napig jellemzi a borvidék borait.