A magyar vendéglátás minőségelvű megújulásának (lásd még: gasztroforradalom) első számú iniciátoraként mondhatni az egész szakma elfogadja Molnár B. Tamást és az általa megalapított Magyar Gasztronómiai Egyesületet (MGE), mely a kétezres évek elejének legjobb séfjeit, vendéglőtulajdonosait illetve a magyar vendéglátás jövőjéért felelősséget érző értelmiségieket tömörítette, politikai hovatartozásra való tekintet nélkül. A szervezet krédóját a kulináris charta rögzítette, melynek minden sora ma is érvényes. Időközben a magyar vendéglátás elit csapatát is elérte az osztódás, de ez semmit le nem von Molnár B. Tamás és az MGE érdemeiből, következességük, tántoríthatatlanságuk egy „sőtöt” is megérdemel.
A borkóstolás megtanulható
Számos borértékelési rendszert használnak a világban, de úgy tűnik, az egyensúly centrikus kóstolásnál jobbat eddig még nem tudtak kitalálni.