A klasszikusok
A csalóka áprilisi időjárás még megkívánja a tartalmas söröket. A világos lágerek erősebbre főzött, de friss, ropogós komlós változatai kifejezetten jól illenek a roppanós retek, az újhagyma, vagy éppen a sonkához kínált torma mellé. A tavaszi világos baksörök a Frühlingsbockok, Maibockok a természet újjáéledő frissességét ötvözik az anyagerősebb testesebb tartalommal. Édeskés ízviláguk kellemes kontrasztot ad a csülökhöz, húsvéti sonkához.
Titkos aduász A füstös sörök megosztóak. Akár a fenyőfán füstölt jellegzetes kínai tea, a Lapsang Souchong, ezeknek is jellegzetes sonkalé illata van. Vagy szívből gyűlöli valaki, vagy feltétlen rajongója lesz. Középút nincs. A középkori malátázási hagyományt őrző, legtöbbször bükkfa füstje fölött szárított malátától karakteres ízt kapó rauchbierek a sonka perkeft párjai. A tradicionális bambergi füstös sör, az Aecht Schlenkerla. A klasszikus bükkfafüstös Märzen mellett tavaly óta a lágyabb cseresznyefán füstölt vörös sört, a Weichselt és az égerfán füstölt könnyedebb schwarzbiert, az Erlet is kóstolhatjuk.

Bárány és sör
A klasszikus húsvéti báránysült egy tartalmas, gazdag ízű hús, melyhez sötét, testes sörök illenek, egy német speciál dunkel, vagy egy sötét baksör ugyanolyan kiváló választás, mint egy testesebb angol porter, vagy középerős foreign extra stout. Ezeknek a söröknek a fűszeres, enyhén diós, karamelles malátázottsága, főleg, ha egy kicsit a húslé szaftjával beforralunk igazi ízorgiát nyújt egy finom mentás burgonyapüré vagy angolos zöldborsópüré mellé. A Dreher egyik tavaszi sörvacsoráján Lenk Zsolt séf alkotott meg egy bárányoldalast babfélékkel és sörös jus-vel a Dreher Bakhoz, ami tökéletes harmóniában volt a hozzá kínált sörrel.
Süti és sör
Sokan nem is gondolják, hogy egy sör mennyire feldobhatja a süteményt, ha mellé kóstoljuk. A mákos klasszikusokhoz egy imperial porter vagy stout ideális lehet, akár vaníliás, akár kókuszos akár valamilyen gyümölcsös változatban kóstoljuk. A diós sütemények mellé egy barley wine vagy egy sötét búzabak is remek opció. A sokak által kedvelt népi étel a sárga túró is meghálál egy finom belga ale-t vagy akár egy tartalmas duplabak mellé is kínálhatjuk, nem fogunk csalódni. Mézes sütemények mellé egy erős, gazdag ízű belga apátsági quadrupel lesz a megfelelő pár.