A kilencvenes években egy sváb szakácskönyvet lapozgatva döbbentem rá, hogy Temesváron, a hetvenes és nyolcvanas években lényegében sváb konyhán nőttem fel, amit anyám, nagymamáim és nagynénjeim osztrák és szerb fogásokkal (pl. császármorzsa, avagy smarni, illetve gyuvecs) színesítettek. Persze került néhány székely és magyar étel is az asztalra (csomboros töltött káposzta, tárkonyos bárányleves, töltött szőlőlevél sóskamártással, túrós csusza). Úgy alakult, hogy az alföldi magyar konyha, ami végül is Temesváron egy magyar családban akár dominálhatott volna, teljesen kimaradt az étrendünkből.
Több, mint félévszázados sikertörténet: a lajosmizsei Öreg Tanyacsárda
Belső-Magyarország egyik leghíresebb, legtöbb szakmai elismerést begyűjtött csárdája az Öreg Tanyacsárda, mely fennállásának negyedévszázados évfordulójára 1998-ban egy illusztrált szakácskönyvet is kiadtak.