Teljesen kicserélődött a Szolnok és a Fradi is az idénykezdetre

A válogatott megmérettetések befejeztével immár a klubversengésre helyeződik a hangsúly a vízilabdában is, ugyanis új lebonyolítással, kevesebb csapattal, felforgatott játékoskeretekkel szerda este rajtol a férfiak országos bajnokságának 2021/22-es kiírása.

2021. 09. 08. 6:03
Budapest 20210522 Vízilabda 2021 férfiak OBI OB1 bajnoki döntő 2mérkőzés második mérkőzés OSC Újbuda Szolnoki Dózsa Szolnok Fotó Balogh László Nemzeti Sport csapat öröm kupa serleg trófea Angyal Dániel Fotó: Laszlo Balogh
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eddig megszokott tizenhat helyett idén csupán tizennégy együttes kezdi meg a versengést az ob I-ben, és immáron nem két csoportban, hanem oda-visszavágós rendszerben zajlik majd a küzdelem. Az alapszakasz áprilisi befejeztét követően – a májusban sorra kerülő világbajnokság miatt – hosszú szünetet után júniusban következhet majd a rájátszás, ahol az első négy helyezett játszik a fináléba kerülésért.

Nem jelentene meglepetést, ha közöttük lenne a Szolnok, amely két év zöld-fehér uralom után az előző idény végén, 2017 után először ült fel ismét a hazai vízilabdatrónra. A Dózsa emellett az Eurokupát is behúzta, így az elért sikerek után nagy elvárásokkal vághat neki az új évadnak. Ugyanakkor nagy hiányzókkal is, a Radomir Drasovicsból, Filip Filipovicsból és Dusko Pijetlovicsból álló szerb különítmény továbbállt, Dőry Farkas a görög Periszterihez igazolt, Nagy Viktor pedig a tokiói ötkarikás játékok után bejelentette a visszavonulását. Az olimpiai bronzérmes kapus helyére az FTC-től távozó Gárdonyi András kerül, továbbá a KSI-től érkezett Pető Attila, a holland Bilal Gbadamassi és a Kristijan Milaković és Ivan Zović alkotta horvát duó csatlakozott Zsivko Gocics alakulatához.

A második helyen végzett és magyar játékosokra építő OSC már nem volt ilyen aktív az átigazolási piacon, igaz, távozókból sem akadt sok az újbudai csapatnál. A korábbi csapatkapitány, Erdélyi Balázs a Vasas kedvéért vált szerelést, a 25 éves Tóth Kristóf pedig visszavonult, miután a koronavírus legyőzése után nem tudott megfelelő állapotba kerülni, hogy folytathassa a játékot. A búcsúzók helyére két pólós érkezett az UVSE-től, Vigvári Vince és Aranyi Máté, illetve Varga Salamon az előző idényben már epizódszerephez jutott az ob I-ben, az új kiírásban viszont már a felnőttkeret teljes jogú tagja lesz.

A legnagyobb játékosmozgás minden kétséget kizáróan a bronzérmes Ferencvárosnál történt, amely a zsinórban megnyert tíz trófea által fémjelzett dicskorszakot követően tavaly kisebb hullámvölgybe került, csupán a Magyar Kupát hódította el, miközben a hazai trónjáról a Szolnok, a nemzetköziről pedig a Pro Recco taszította le. együttesétől a felemás évad után hét pólós távozott, míg hatan érkeztek: a centerposzton a kanadai Nicolas Constantin-Bicari helyét a szerb Nemanja Ubovics veszi át, míg a Pro Reccóhoz igazolt Zalánki Gergőt az olasz Luca Damonte helyettesítheti. A már említett kettősön kívül Jannisz Funtulisz, Gárdonyi András, Nikola Jaksics, Mezei Tamás és Sedlmayer Tamás kívül állt tovább a fővárosi csapattól, amelyhez még Danyiil Merkulov, Gábor Lőrinc, Molnár Erik és Szakonyi Dániel csatlakozott – a magyar trióban a jövő meghatározó játékosait látják a zöld-fehérek.

Az 1. forduló programja: 

szerda: 
Eger–UVSE 17.00
Miskolc–Bp. Honvéd 18.00
PVSK–Vasas 19.00
Debrecen–Szolnok 19.15
Kaposvár–FTC 19.30

Szeptember 15.: 
Szentes–BVSC-Zugló 19.00. 

A Szeged–OSC összecsapást elhalasztották.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.