Elege lett abból, amit hallott, most vb-elődöntőt játszhat

Kialakult az elődöntő mezőnye a női teniszezők évzáró világbajnokságán Guadalajarában. Az első három kiemelt a csoportkör után búcsúzott.

2021. 11. 16. 10:00
Paula Badosa
Spain's Paula Badosa serves the ball to Poland's Iga Swiatek during the women's singles match of the 2021 WTA Tournament Finals in Zapopan, Mexico, November 15, 2021. (Photo by Ulises Ruiz / AFP) Fotó: Ulises Ruiz / AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Női teniszben több egészen váratlan eredményt láthattunk az elmúlt években. Legutóbb a US Opent a selejtezőből indulva nyerte meg a szinte nullkilométeres Emma Raducanu.

Az évzáró világbajnokság ekkora meglepetést jellegéből adódóan nem hozhat, hiszen elvileg az esztendő nyolc legjobb játékosa mérkőzik meg a trófeáért, igaz, a címvédő világelső, Ashleigh Barty nem vállalta a szereplést Guadalajarában.

A torna azonban mindent megtett, ami tőle telt: a nyolc játékos közül a negyedik, a hatodik, a hetedik és a nyolcadik kiemelt jutott az elődöntőbe.

A legnagyobb előrelépést közülük a spanyol Paula Badosa mutatta be idén, aki a 2020-as évet még a világranglista hetvenedik helyén zárta.

– Néhány éve állandóan ugyanazt hallottam magamról: „képes jó játékra, de mentálisan komoly lemaradása van”. Most viszont már majdnem odaértem a legjobbak közé. Persze tovább fejlődött a játékom is, de a legnehezebb rész a mentális előrelépés volt – árulta el Badosa, aki hétfőn, a huszonnegyedik születésnapján ugyan kikapott Iga Świątektől, de ezt már biztos továbbjutása tudatában tehette.

Badosa az elődöntőben honfitársa, Garbiñe Muguruza ellen játszik, aki a mezőny egyetlen versenyben maradt Grand Slam-bajnoka. A másik ágon két vb-újonc, az észt Anett Kontaveit és a görög Maria Szakkari küzd a fináléba jutásért.

WTA-világbajnokság

A Chichén Itzá csoport végeredménye: 1. Badosa (spanyol, 7.) 2 győzelem-1 vereség, 2. Szakkari (görög, 4.) 2-1, 3. Szabalenka (fehérorosz, 1.) 1-2, 4. Świątek (lengyel, 5.) 1-2

A Teotihuacán csoport végeredménye: 1. Kontaveit (észt, 8.), 2-1, 2. Muguruza (spanyol, 6.) 2-1, 3. Plíšková (cseh, 3.) 2-1, 4. Krejčíková (cseh, 2.) 0-3.

Az elődöntő programja: Badosa–Muguruza, Kontaveit–Szakkari

Borítókép: Paula Badosa (Fotó: AFP/Ulises Ruiz) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.