Piros Zsomborra is lehet szavazni a csoportkör legjobbjaként

Bár a magyar válogatott nem jutott tovább csoportjából a Davis-kupa világdöntőjében, Piros Zsomboré volt az első szakasz egyik legjobb teljesítménye. A sorozat hivatalos Twitter-oldalán Piros az egyik jelölt a csoportkör legjobbja címre.

Magyar Nemzet
2021. 11. 29. 17:47
PIROS Zsombor; MILLMAN, John
Torino, 2021. november 27. Piros Zsombor az ausztrl John Millman ellen jtszik a tenisz Davis-kupa torini dntjben, a D csoport els forduljnak Magyarorszg-Ausztrlia mrkzsn 2021. november 27-n. Fotó: MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Marco
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Piros Zsombor előbb az ausztrál John Millmant, majd a korábbi US Open-bajnok Marin Čilićet győzte le Torinóban, a Davis-kupa világdöntőjében. Bár a magyar válogatott végül egyik párharcot sem tudta megnyerni, a huszonkét éves magyar teniszezőnek nagy lendületet adhat ez a két siker.

Emellett nemzetközi elismertséget is, hiszen teljesítményére a teniszvilág is felfigyelt. Nem utolsósorban a Davis-kupa szervezői is: a nagy múltra visszatekintő sorozat hivatalos Twitter-oldalán Piros Zsombor az egyik jelölt a csoportkör legjobbját kereső szavazáson.

Piros egészen kiváló társaságba került, az idei US Open győztese, Danyiil Medvegyev és az olaszok immár top 10-es fiatalja, Jannik Sinner mellé.

A csoportkör során akadt még néhány játékos, aki két egyes meccset is nyert, többek között a szerb világelső, Novak Djokovics is, azonban a névsorból mindössze ketten akadtak, akik mindkét alkalommal magasabban rangsorolt játékos ellen győztek: a huszonegy éves cseh Tomáš Macháč és a mindkétszer több mint kétszáz ranglista-pozíciót „eltüntető” Piros Zsombor.

Borítókép: Piros Zsombor (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Marco)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.