A hosszú stoplik éjszakája

A Coppa Italia, az angol Ligakupa és a spanyol Szuperkupa csütörtök esti rangadója is hozott piros lapot, a prímet az olaszok vitték.

K. D.
2022. 01. 14. 10:24
Gimenez
Atletico Madrid vs Athletic Bilbao - Spanish Super Cup
RIYADH, SAUDI ARABIA - JANUARY 13: Jose Gimenez (R) of Atletico Madrid in action against Inigo Martinez (L) of Athletic Bilbao during the Spanish Super Cup semi-final football match between Athletic Bilbao and Atletico Madrid on January 13, 2022, at the King Fahd International stadium in the Saudi capital of Riyadh. Stringer / Anadolu Agency (Photo by STRINGER / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: STRINGER / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Januárban az európai nemzetközi kupák szünetelnek, a topligák országaiban viszont a bajnokik mellett a különböző kupasorozatok garantálják a futballdömpinget. Olaszországban, Angliában és – Spanyolország helyett – Szaúd-Arábiában sem maradt durva szabálytalanság nélkül a csütörtöki játéknap.

A Coppa Italia nyolcaddöntőjének rangadója, a Napoli és a Fiorentina meccse nem okozott csalódást, hiszen 120 perc alatt hét gól is született. Kevésbé jó hír, hogy három piros lapot is láthatott a közönség, s az a furcsaság is előfordult, hogy a második félidőben a Fiorentina emberhátrányban szerzett vezetést, majd a rendes játékidő hosszabbításában a Napoli szintén emberhátrányban egyenlített. A kétszer tizenöt perces ráadásban viszont már nem volt esélye a kilenc emberrel küzdő nápolyi csapatnak.

Angliában gólt nem hozott a Liverpool és az Arsenal Ligakupa-elődöntőjének első felvonása, a piros lap viszont itt sem maradt el: Granit Xhaka mentés gyanánt hasba rúgta Diogo Jotát. Érdekes megfigyelni a közvetítést is: az Arsenal szakértője szerint szóba sem jöhetett volna a megmozdulásért a piros lap...

A Szaúd-Arábiában rendezett, négy csapat részvételével zajló spanyol Szuperkupa elődöntőjében a címvédő Athletic Bilbao rendkívül balszerencsés körülmények között került hátrányba, de fordítani tudott az Atlético Madriddal szemben, így a baszkok játsszák a vasárnapi finálét a Real Madrid ellen. A sérüléséből nemrég felépült Atlético-védő, José María Giménez a meccs utolsó pillanataiban még fejbe rúgta Inigo Martínezt, az egyetlen kérdés, hogy ehhez a piros laphoz miért volt szükség a VAR közbeavatkozására.

Borítókép: Giménez ezért kapott piros lapot (Fotó: Anadolu Agency via AFP/Stringer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.