Három légiós szerzett gólt a múlt héten, az egyik pontot mentett vele

A múlt héten a legtöbb magyar légiós már pályára lépett, ahol zajlik a bajnokság, a Bundesligában ráadásul ismét hatra nőtt a honfitárs futballisták száma. Hárman gólt is szereztek a klubcsapatukban, ugyanakkor Szalai Attilát egy kommentátor roppant kritikusan bírálta meg.

2022. 01. 24. 6:17
Kasimpasa vs VavaCars Fatih Karagumruk: Turkish Super Lig
ISTANBUL, TURKEY - NOVEMBER 21: Kevin Varga (L) of Kasimpasa in action against Emre Mor (9) of VavaCars Fatih Karagumruk during the Turkish Super Lig week 13 soccer match between Kasimpasa and VavaCars Fatih Karagumruk at Recep Tayyip Erdogan Stadium in Istanbul, Turkey on November 21, 2021. Elif Ozturk Ozgoncu / Anadolu Agency (Photo by Elif Ozturk Ozgoncu / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Europress/AFP/Elif Ozturk Ozgoncu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hét híre a légiósokról nem mérkőzéshez kötődik. Novothny Soma Ciprusra távozásával ötre csökkent a német Bundesliga magyarjainak a száma, ám ez most visszaugrott hatra, ugyanis elhagyta a szlovák Dunaszerdahelyet, és a német élvonalban akkor még az ötödik helyen álló Union Berlinben folytatja a pályafutását. A német klub pontos időtartamot nem hozott nyilvánosságra, csupán annyit árult el, hogy hosszú távra szerződtette a magyar válogatott 22 éves középpályását.

Schäfer András szellemes poszttal indított Berlinben, több nem is telhetett tőle, ugyanis kisebb sérüléssel érkezett a német fővárosba. Egy kisebb combizomszakadás akadályozta meg, hogy már szombaton pályára lépjen, de a jövő heti bajnoki szünet után újra a csapat segítségére lehet.

– Csütörtökön és pénteken is ott voltam edzésen, nagyon befogadó a közeg, mindenkivel tudok beszélni, mert a társaknak jó az angolja. Azért próbálom fülelni a németet is – tette hozzá Schäfer András, majd elárulta, hogy sűrű napjai következnek, mert adminisztrációs tennivalók is várnak rá, hiszen némettanárt, lakást és autót is keres. Az Union Berlin így nélküle nyert 2-1-re Mönchengladbachban, és ezzel fellépett a negyedik helyre.

Schäfer András hamarosan bemutatkozhat a Bundesligában Fotó: Twitter.com/fcunion

A Bundesliga többi magyarja közül a fejoperációja után nem teljesen harcra kész Szalai Ádámra egyelőre nem számíthat a Mainz, amely 2-1-re kikapott a Fürth vendégeként. csapata, a Freiburg 2-0-ra legyőzte a Stuttgartot, a magyar támadó a 74. percben lépett pályára. 

Újabb fontos győzelmet aratott az RB Leipzig, amely a Bundesliga 20. fordulójában 2-0-s sikert ért el hazai pályán a Wolfsburg ellen. Csak a hajrában dőlt el a meccs, a jeget a magyar válogatott gólja törte meg. Ő és végig a pályán volt a lipcseieknél, a sérüléséből visszatérő azonban nem szállt be a kispadról, erről részletesebben ide kattintva olvashat.

Ezúttal nem foglalkozunk Szalai Attilával kapcsolatos átigazolási pletykákkal, azok ugyanis egyre követhetetlenebbek, és minden hír komolysága emiatt megkérdőjelezhető. Ráadásul a válogatott védőnek van baja elég ezek nélkül is, mert sérüléssel bajlódik, ráadásul elmarasztaló kritika is jelent meg a teljesítményéről. A török Fenerbahce a múlt héten kétszer is pályára lépett, először szerdán, és 2-1-re legyőzte hazai pályán az Altay együttesét, Szalai Attilát a szünetben lecserélte az edzője, aki szombaton a Sivasspor otthonában a keretbe sem tehette be őt.

élt meg már szebb napokat is a Fenerbahcénál   Fotó: Sedat Suna

A szerdai mérkőzést követően az Aspor.com.tr oldal tette közzé azt a videót, amelyben Taren Karaman igen csak kritikusan fogalmaz a magyar védőről:

– Szalai Attila megakadályozhatta volna az Altay vezetőgólját, ha tartja a pozícióját, és követi a vendégek akcióját. Ehelyett ő inkább lest jelzett és megállt, így vezetést szerezhetett az ellenfél. A Fenerbahce védelme továbbra sem üzemel megfelelően. Kim Min Jae kissé szétszórt, és helyenként belealszik a meccsbe, Szalainak pedig komoly problémák vannak a teljesítményével.

Kétszer játszott a Kasimpasa is a török bajnokságban, és nagyon összeszedte magát, mert mindkettőt megnyerte. Csütörtökön a Galatasaray vendégeként szerzett három pontot, Varga Kevin a 92. percben szállt be, és gyorsan gólt szerzett, ő állította be a 3-1-es végeredményt, vasárnap a Kayserispor volt az áldozat, ugyancsak 3-1 lett a vége, Varga Kevin ekkor is a hosszabbításban állt be, de ezúttal nem lőtt gólt. A Kasimpasa ezzel a két sikerrel három pontnyira eltávolodott a kiesőzónától, amelytől négy hely választja el, a Fenerbahce az ötödik pozícióban várja a folytatást.

fontos láncszeme a Pisának. Fotó: Photo by Massimiliano Carnabuci / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Cipruson is javában zajlik a bajnokság öt magyar részvételével. Az AEL Limassol Megyeri Balázzsal a kapuban nyert az Ethnikosz Ahnasz ellen 1-0-ra, az APOEL pedig az utolsó pillanatba egyenlített 1-1-re az Arisz házigazdájaként, a pontot mentő gól Vinícius Paulo szerezte a 96. percben. hétfőn délután léphet pályára az Omonia Nicosiában, a PAEEK lesz az ellenfél, este pedig AEK Larnaca–Anorthoszisz találkozót rendeznek, a hazai csapatban Gyurcsó Ádám, a vendégeknél pedig Novothny Soma léphet pályára.

Az olasz másodosztályban a Parma otthon kapott 1-0-ra a Frosinonétól, Balogh Botond nem került be a keretbe, a Pisa pedig Nagy Ádámot végig a pályán tartva 0-0-t játszott az SPL vendégeként. A Pisa továbbra is egy pont előnnyel a tabella élén áll, a Parma a 13. A holland élvonalban a Cambuur úgy játszott gól nélküli döntetlent az Alkmaar otthonában, hogy Kis Tamást a 74. percben vetette be. A Heracles a kispadon jegelte Szőke Adriánt, és házigazdaként 1-1-re végzett a Go Ahead Eagles ellen, a Cambuur a 8., a Heracles a 14. a tizennyolcas mezőnyben.

Borítókép: Varga Kevin csereként beállva szerzett gólt a török Kasimpasában (Fotó: Europress/AFP/Elif Ozturk Ozgoncu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.