Rafael Nadal döntős az Australian Openen, legyőzte Berrettinit

Rafael Nadal 6:3, 6:2, 3:6, 6:3-ra legyőzte Matteo Berrettinit az Australian Open első elődöntőjében pénteken. A spanyol klasszis így vasárnap a 21. Grand Slam-sikeréért teniszezhet.

Magyar Nemzet
2022. 01. 28. 8:02
null
TENNIS-AUS-OPEN Fotó: PAUL CROCK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nadal a győzelmével esélyt teremtett magának arra, hogy új rekordot állítson fel a férfi teniszezők egyéni Grand Slam-címei számában, hiszen a húsz sikerével jelenleg Roger Federerrel és Novak Djokoviccsal holtversenyben áll a ranglista első helyén. Mint ismert, a svájci tavaly augusztusban jelentette be, hogy sérülés miatt újra meg kell műteni a térdét, azóta zajlik a rehabilitációja, a szerb világelső közel két hétig húzódó ausztráliai drámája pedig nem zárult happy enddel, kitoloncolták az országból. Nadal így élhet az eséllyel két régi riválisa hiányában.

A 35 éves spanyol négy szettben, 6:3, 6:2, 3:6, 6:3-ra múlta felül a nála tíz évvel fiatalabb, világranglista-7. Matteo Berrettinit, és összességében magabiztos játékkal jutott be az Australian Open vasárnapi döntőjébe. Az első két szett nagyon sima Nadal-sikert hozott, Berrettini nem találta a ritmust, 24 ki nem kényszerített hibát vétett, és nem tudott mit kezdeni a spanyol adogatásaival. A harmadik szettben az olasz szépített, és a feljavuló szervajátékának köszönhetően felcsillant a remény az egyenlítésre, de Nadal játéka nem esett vissza, 3:3-nál bréklabdához jutott, amelyet a második kísérletre kihasznált, majd 5:3-nál az első meccslabdáját értékesítette.

Az Australian Open-fináléba 2019 óta először bejutó Nadal ellenfele Sztéfanosz Cicipasz vagy Danyiil Medvegyev lesz vasárnap. A másik elődöntő esélyese az első Grand Slam-győzelmét tavaly a US Openen arató orosz, aki a világranglista második helyezettjeként, Djokovics távollétében papíron a legnagyobb favoritja a tornának. Tavaly már volt döntős az Australian Openen, akkor a szerbtől kikapott, most Nadal vár rá, feltéve, hogy az orosz ma túljut Cicipaszon a magyar idő szerint 9.30-kor kezdődő mérkőzésen.

Borítókép: (Fotó: Paul Crock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.