A Real Madrid mindenben megállapodott Kylian Mbappéval

Minden jel arra mutat, hogy a Real Madrid hamarosan bejelentheti Kylian Mbappé szerződtetését a Paris Saint-Germainből. A The Athletic információja szerint a felek mindenben megállapodtak, így már csak a bejelentés van hátra, s összeáll a Benzema–Mbappé duó.

Magyar Nemzet
2022. 05. 17. 8:19
Paris Saint-Germain vs Real Madrid
epaselect epa09760444 Kylian Mbappe of PSG celebrates after scoring the 1-0 lead during the UEFA Champions League round of 16, first leg soccer match between Paris Saint-Germain (PSG) and Real Madrid in Paris, France, 15 February 2022. EPA/Yoan Valat Fotó: Yoan Valat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha hihetünk Mbappénak, a bejelentésre sem kell már sokat várni, hiszen a napokban egy nyilatkozatában elismerte, a jövőjéről szinte már döntött, és ennek az eredményét még azelőtt ismertetni fogja, hogy júniusban csatlakozik a francia válogatott keretéhez.

Franciaország június 3-án, a Dánia elleni hazai meccsel kezdi meg szereplését a Nemzetek Ligája harmadik kiírásában, tehát két héten belül várható a nagy bejelentés.

Meglepetés már aligha lesz belőle, hiszen hetek, hónapok óta tartja magát a pletyka, hogy Mbappé a Real Madridba tart. Az általában megbízható The Athletic információja szerint ez ráadásul már jóval több, mint pletyka: a lap úgy tudja, hogy Mbappé és a Real Madrid már mindenben megegyezett egymással, s már csak a bejelentés van hátra.

A Realnak nem is kell egyeztetnie a PSG-vel, hiszen Mbappé szerződése június 30-án lejár, onnantól fogva szabadon igazolható, és már most is a francia klub engedélye nélkül tárgyalhat a jövőjéről más csapatokkal.

A párizsiak még nem adták fel, mindent bevetnek, hogy a 23 éves támadó meggondolja magát, és mégis hosszabbítson a PSG-vel. Erre azonban kevés az esély, Mbappé és a Real már régóta szemez egymással, eddig az akadályt mindig a PSG jelentette az átigazolásban, amely korábban a királyi gárda két ajánlatát is visszautasította a világbajnok támadóért.

Akkor még megtehette, most már nem.

Mbappé nemrég kétszer is eredményes volt a PSG Real Madrid elleni BL-nyolcaddöntőjében, amelyből a spanyolok jutottak tovább, és már a Liverpool elleni fináléra készülnek. Az egymás elleni párharc végén született egy sokatmondó kép, amelyen a Real védője, súg valamit Mbappé fülébe.

Alaba és Mbappé hamarosan csapattársak lehetnek Fotó: AFP

„Jövőre együtt nyerünk” – valami ilyesmi lehetett az üzenet. Ha valóban összeáll Madridban Mbappé és a bombaformában futballozó kettőse, kiegészülve Vinícius Juniorral, ezzel a támadósorral tényleg tarolhat a királyi gárda.

Borítókép: talán már Madrid felé mutat? (Fotó: EPA/Yoan Valat)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.