Mourinho vezeti BL-győzelemre a PSG-t? Párizsban ez a terv

Nem várt személy veheti át Mauricio Pochettino vezetőedző helyét a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Paris Saint-Germainnél: brit sajtóértesülések szerint a Ligue 1 bajnokának José Mourinhóra fáj a foga.

Magyar Nemzet
2022. 06. 06. 12:18
null
This photograph taken on May 26, 2022 shows a painting of artist Harry Greb, depicting Roma's Portuguese head coach Jose Mourinho, who led the team to the victory in UEFA Europa Conference League, in central Rome. (Photo by Andreas SOLARO / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY MENTION OF THE ARTIST UPON PUBLICATION - TO ILLUSTRATE THE EVENT AS SPECIFIED IN THE CAPTION Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hónapok óta rebesgetik, hogy meg vannak számlálva Mauricio Pochettino napjai a Paris Saint-Germainnél. Külföldi sajtóinformációk szerint a francia klub vezetőinek hite megingott az argentin vezetőedzőben, aki ugyan bajnoki címhez segítette a csapatát, a Bajnokok Ligájában viszont csúnyán elvérzett velük a nyolcaddöntőben – a Real Madrid ejtette ki a nemzetközi sikerre vágyakozó PSG-t.

A brit The Telegraph napilap arról számolt be, hogy a párizsiak már Pochettino utódját is kinézték maguknak. Az új sportigazgató, Luis Campos kiszemeltje pedig nem más, mint José Mourinho, az AS Roma trénere. A portugál edző a nemzetközi porondon már bizonyított, aktuális csapataival kétszer győzött a Bajnokok Ligájában (Porto és Inter), kétszer az UEFA-kupában/Európa-ligában (Porto és Manchester United), illetve egyszer az Európai Konferencia-ligában (AS Roma). A PSG-nél így joggal reménykednek, hogy Mourinhóval végre megtörne a jég, és az ő vitrinjükbe kerülne a BL-trófea. Ugyanakkor az 59 éves szakember a közelmúltban azt nyilatkozta, pletykák ide vagy oda, ő a következő idényt is a rómaiak vezetőedzőjeként kezdi meg.

Mourinho mellett Ruben Amorim (a Sporting mestere), Cristophe Galtier (Nice) és Marcelo Gallardo (River Plate) nevét emlegették Pochettino lehetséges utódjaként. A Real Madridot 2021 nyarán elhagyó Zinedine Zidane volt az elsőszámú jelölt, neki ajánlatot is tett a Paris Saint-Germain, de a francia edző visszautasította azt.

 

Borítókép: Párizsba csábítanák az AS Roma ünnepelt vezetőedzőjét (Fotó: Andreas Solaro/AFP)



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.