Csercseszov barátja a Ferencváros gyenge pontjait akarja kihasználni

Vladimir Weiss, a Slovan Bratislava edzője került minden olyan témát, amely nem a futballról szólt, egyedül Sztanyiszlav Csercseszovhoz fűződő barátsága kedvéért tett egy kivételt. A szlovák szakember nagyon tiszteli a Ferencvárost, de állítása szerint ismeri a gyenge pontjait, és ezeket kihasználva szerinte kellemetlen meglepetést okozhat a csapat a magyar szurkolóknak.

2022. 07. 20. 7:15
null
Budapest 20220719 Labdarœg‡s BL selejtez? Slovan Bratislava edzŽs Žs sajt—t‡jŽkoztat— Fot— Nemzeti Sport çrvai K‡roly Fotó: Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A négyszáz sok vagy kevés – mindenki döntse el saját maga. Ha úgy nézzük, hogy a Slovan Bratislava szurkolói 1180 jegyre jogosultak a Gruopama Arénába szerda estére, akkor ennek a harmadát aligha lehet soknak nevezni… Ennek ellenére Jurij Medvegyev, a szlovák csapat védője örömét fejezte ki, hogy ennyien segítik majd őket a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-selejtező párharcának első meccsén, és hozzátette, ezt a segítséget a pályán jó játékkal fogják majd meghálálni. 

Kérdés, hogy ennek a négyszáz embernek a segítő hangja mennyire lesz hallható csaknem húszezer fradista várható hangorkánjában. Ezzel együtt Jurij Medvegyev azt mondta, az egész csapat örül a telt háznak, egy futballista mindig ilyenről álmodik. A Slovan egyébként a hét végén kikapott 2-1-re a szlovák élvonal, a Fortuna Liga elő fordulójában a Podbrezova vendégeként. Csak az érdekesség kedvéért érdemes megjegyezni, hogy a pozsonyiak szépítő gólját a 66. percben beállt Holman Dávid szerezte tizenegyesből.

Az összeállításból nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, ugyanis Vladimir Weiss éppen tizenegy helyen változtatott azon a csapaton, amely néhány nappal korábban kiharcolta a továbbjutást a grúz Dinamo Batumi ellen hosszabbítás után. A vezetőedző azt mondta, sokat kivett a játékosokból az a százhúsz perc, ezért cserélte az egész együttest.

– A keretből tízen válogatottak, akik a Nemzetek Ligája miatt később kezdték el a felkészülést, és ezért van lemaradásuk fizikálisan – magyarázta Vladimir Weiss. – A szombati meccs előtt azt kértem a játékosaimtól, a szünetben tudjak cserélni, de ne kelljen, és ezt néhányan félreértették, mert nem megfelelő módon futballoztak. Ettől persze még lehet közöttük olyan, aki a Ferencváros ellen ott lesz a kezdőben, mert a teljesítményével meggyőzött.

Ezzel a furcsa góllal jutott tovább az előző körben a Slovan:

A Slovan vezetőedzője régi barátja ferencvárosi kollégájának, Sztanyiszlav Csercseszovnak, barátságuk 2006-ig nyúlik vissza, amikor ő az orosz bajnokságban a Szaturn, pedig a Szpartak Moszkva edzőjeként dolgozott, majd egy időben volt a szlovák szakember a grúz, az orosz pedig saját hazája válogatottjának a szövetségi kapitánya. Többször kávéztak, vacsoráztak együtt, mindig jókat beszélgettek a futballról és az azon kívül eső dolgairól a világnak. Vladimir Weiss hangsúlyozta, hogy nagyon tiszteli Csercseszovot, aki az öltözőben a fegyelemre épít, és szerda este az ő szempontjukból a barátok csatája következik. Biztos benne, hogy a párharc után is barátok maradnak.

Ám ha már barátok és csata: a két csapat harminc évvel ezelőtti összecsapásai nem éppen a baráti hangulatról maradtak emlékezetesek. Mint manapság a magyar sajtóban sok szó esik róla, 1992. szeptember 16-án Pozsonyban a Slovan 4-1-re elpáholta a Ferencvárost, az álarcos szlovák kommandósok pedig a Fradi-szurkolókat és általában minden magyart ütötték-vertek a lelátókon válogatás nélkül, amiből politikai ügy is kerekedett. A magyar bajnok több játékosa is elmondta, hogy megnézték az eset felvételét, és ezzel is motiválják magukat.

– Én a labdarúgással akarok foglalkozni – hárította el Vladimir Weiss az erre vonatkozó kérdést. – Egy hatalmas klubhoz jöttünk vendégségbe, tiszteljük a játékosait, az edzőjét és minden dolgozóját. Azt tanácsolom, ne menjünk vissza a történelemben, maradjunk a mánál.

Természetesen kapott kérdést az esélyekről és a Ferencvárosról is. Szerinte az esélyek egyenlők, és biztos benne, hogy a Fradi az első meccs első percétől kezdve nagy nyomást akar helyezni majd az ő csapatára a csodálatos Groupama Arénában. A magyar bajnoknak szerinte remek a támadó szekciója, vannak kiváló csatárai, gyors és okos futballistái, de nem sebezhetetlen, ő pedig tudja, hogy a szilárd védekezésből kiindulva hogyan okozhat a Slovan csalódást a hazai szurkolóknak.

Bajnokok Ligája, selejtezők, 2. kör, 1. mérkőzés, július 20., szerda: Ferencváros–Slovan Bratislava, Groupama Aréna, 20.00 (tv: M4 Sport)

Borítókép: Vladimir Weiss nagy ferencvárosi nyomásra számít (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.