Hamilton kifakadt a szurkolókra Ausztriában

A Formula–1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton észbontónak tartja, hogy a szurkolók ünnepelni kezdtek, amikor Mercedesével balesetet szenvedett az Osztrák Nagydíj pénteki időmérő edzésén.

Magyar Nemzet
2022. 07. 10. 12:06
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 09: Lewis Hamilton of Mercedes-AMG Petronas F1 team giving an interview after the sprint race at the Formula 1 Championship at Red Bull Ring on July 09, 2022 in Spielberg, Austria. Mine Kasapoglu / Anadolu Agency (Photo by Mine Kasapoglu / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Anadolu Agency via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Max Verstappent (Red Bull) egy hete kifütyülte a brit közönség Silverstone-ban, és ünnepelve vette tudomásul, hogy a holland címvédő műszaki probléma miatt visszaesett a hetedik helyre. A szurkolók ellenszenve az előző idényben alakult ki, amikor Verstappen több alkalommal – többek között Nagy-Britanniában – is összeakadt a hazai kedvenc Lewis Hamiltonnal (Mercedes), majd az év végén a világbajnoki címet is megszerezte riválisa orra elől.

Ezúttal Ausztriába látogatott a Formula–1 mezőnye, a spielbergi pedig a Red Bull hazai pályája. Itt, mint kiderült, Verstappen sikere és Hamilton sikertelensége okoz örömet a szurkolóknak.

Utóbbi már az első gyors körén hibázott a spielbergi időmérő edzés harmadik szakaszában, emiatt a gumifalban kötött ki. A hétszeres világbajnok nem sérült meg a balesetben, bár elmondása szerint nagy ütést élt át az autóban.

 

Az autóban okozott károk mellett Hamilton lelkében is „kárt tettek” az osztrák szurkolók, mivel a balesete után vigadozni kezdtek. A brit rekorder szerint ez elfogadhatatlan, főleg mert ekkor azzal sem lehettek tisztában, hogy a balesetet szenvedett pilóta megsérült-e.

– Bármilyenek is legyenek a körülmények, egyáltalán nem értek egyet ezzel a reakcióval – magyarázta Hamilton. 

– A pilóta akár kórházba is kerülhet, azt is ünnepelnék? Észbontó, hogy az emberek ezt ünneplik, tudván, milyen veszélyes sportról is van szó. Én közben hálás voltam, hogy nem kerültem kórházba és nagyobb sérülések nélkül megúsztam. Nem lenne szabad, hogy az emberek valakinek a visszaesését, esetleg sérülését ünnepeljék. Nem kellett volna ennek megtörténnie itt és Silverstone-ban sem, még ha ott balesetről nem is volt szó.

A nyolcadik helyen leintett Hamilton a szombati sprintfutammal kapcsolatban hozzátette, nem ez volt élete legjobb versenye.

– Szerencsés voltam, hogy egyáltalán be tudtam fejezni az első kört. Hálás vagyok érte, hogy legalább egy pontot sikerült szerezni.

 

Borítókép: Ausztriában (Fotó: AFP/Mine Kasapoglu/Anadolu Agency)



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.