A Bundesligában még lehet beszélni, Fehérváron nem lehetett

Az 1. FC Köln 3-0-s győzelmet aratott a Fehérvár otthonában az Európa-konferencialiga (Ekl) rájátszásának visszavágóján csütörtökön. Ezzel a német klub 4-2-es összesítéssel bejutott a csoportkörbe. A kölniek kiállított edzője szerint a Bundesligában szabad beszélni, Fehérváron nem volt az. Michael Boris pedig főleg azért van elkeseredve, mert úgy kaptak ki, hogy szerinte az ellenfél nem focizta le őket.

2022. 08. 25. 21:50
null
20220825 Székesfehérvár Fehérvár FC 1 FC Köln konferencia liga selejtező labdarúgás Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mérkőzés hajrájában, még 2-0-s kölni vezetésnél a vendégek vezetőedzője, Steffen Baumgart a kiállítás sorsára jutott a kispadnál. – Viszonylag egyszerű az incidens, nem értettem egyet a játékvezető döntésével, ami a bedobást illette – írta le az esetet a német edző a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. – Hozzá kell szoknom, hogy nemzetközi szinten semmi sem megengedett, a Bundesligában még szabad beszélni, itt nem. Valószínűleg túl hangosan hoztam a játékvezető tudtára, hogy szerintem rossz döntést hozott.

Baumgart szerint a Köln megérdemelten jutott tovább, de kiemelte, hogy a második félidő közepén a Fehérvár tudott gondot okozni a csapatának: – Döntő volt, hogy a pontrúgásokat hogyan végeztük el, két ügyesen elvégzett pontrúgással sok mindent a saját javunkra fordítottunk. Jól játszottunk, sok helyzetet kialakítottunk, nagy mértékben birtokoltuk a labdát, és úgy vélem, nem érdemtelenül jutottunk be a csoportkörbe. 

Az 55. és a 70. perc között gondokkal küszködtünk, fáradtak voltunk, ezért is kellett cserélni, amivel megtörtük az ellenfél lendületét. A kapusunk három-négy védéssel is megtartotta az előnyünket, ha ez nem így lett volna, könnyen hosszabbításba torkollhatott volna a meccs.

A Fehérvár edzője, Michael Boris csalódottan nyilatkozott: – Sokat vártam a sajtótájékoztató előtt, és minél tovább gondolkodtam, annál inkább azt éreztem, hogy sokkal könnyebb dolgom lenne most, ha a Köln lefocizott volna minket. Érdekes lett volna, ha a második félidőben a kapus egy lövésünket nem védi ki, múlt héten három lövésből kétszer betaláltunk, ami most egyáltalán nem sikerült, és ez keserűséggel tölt el. Végső soron az eredmény 0-3, a végén mindent egy lapra tettünk fel.

Kérdés, hogy a Fehérvár miért nem játszott olyan bátran már az első félidőben is, mint a másodikban kétgólos hátrányban. – Úgy voltunk vele, hogy jöjjön a Köln, kockáztassanak ők, mi pedig a kontrákra rendezkedtünk be, ahogy az első meccsen is tettük – magyarázta Boris. – Tíz perc után megszerezték az első gólt, a párharc kiegyenlítődött, a második félidőre változtatásokat eszközöltünk, aztán nagyon gyorsan át kellett állnunk a második góljuk után.

Borítókép: Steffen Baumgart, az 1. FC Köln vezetőedzője Székesfehérváron (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.