Rafael Nadal meglepő bejelentése, visszatérhet a csúcsra

Rafael Nadal visszatér, pályára lép a US Open cincinnati felvezetőtornáján, majd minden bizonnyal az év utolsó Grand Slam-tornáján is. A spanyol klasszisnak így meglesz a lehetősége, hogy 2020 januárja után ismét a világranglista élére álljon.

Magyar Nemzet
2022. 08. 11. 8:18
NADAL, Rafael
London, 2022. július 6. A spanyol Rafael Nadal az amerikai Taylor Fritz ellen játszik a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntõjében 2022. július 6-án. Fotó: MTI/EPA/Kieran Galvin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2022-ben még nem kapott ki Grand Slam-tornán, azonban az Australian Open és a Roland Garros megnyerése után Wimbledonban sérülés miatt az elődöntőre már nem tudott kiállni.

A spanyol játékos azóta nem is indult versenyen, a héten nélküle zajlik a montréali ATP 1000-es viadal is. Nadal azonban szerda este – meglepő képválasztással – bejelentette, hogy a jövő heti, cincinnati mesterversenyen már elindul. Ez minden bizonnyal azt jelenti, hogy az augusztus 29-én rajtoló US Openen is láthatjuk.

Nadal számára eközben Montréalban is ideálisan alakultak a dolgok. A második forduló rangadóján Nick Kyrgios szetthátrányból legyőzte a világelső Danyiil Medvegyevet, így az orosz előnye csökken a rangsor élén.

Rafael Nadal akár már a US Open előtt átveheti a világelsőséget.

Ehhez arra lesz szüksége, hogy tornát nyerjen Cincinnatiben, miközben Medvegyev nem jut be az elődöntőbe. Ha esetleg a mesterversenyen nem jön össze az előzés, akkor is jó esély van rá, hogy 2020 januárja után Nadal idén újra világelső legyen, ugyanis neki már nincs védendő ranglistapontja az év hátralévő részére, miközben Medvegyev címvédőként várja a US Opent.

Montréalban nemcsak a világelső Medvegyev, hanem a második kiemelt Carlos Alcaraz is hamar búcsúzott. Pedig a spanyol tinédzsernek meccslabdája is volt az amerikai Tommy Paul ellen, végül mégis vereséget szenvedett.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.