Egy magyar lett a hét legjobb játékosa a Bajnokok Ligájában

Az európai szövetég, az EHF minden héten megválasztja a női kézilabda Bajnokok Ligája legjobbjait különböző kategóriákban. Ezúttal a listákon több magyar, illetve magyar vonatkozású nevet is találunk, a forduló legértékesebb játékosa például Szikora Melinda, a Bietigheim kapusa lett.

Magyar Nemzet
2022. 10. 11. 7:40
null
Siófok 20190921 Kézilabda Női NB1 bajnoki mérkőzés Siófok FTC Szikora Melinda Fotó Török Attila - Nemzeti Sport Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligájában minden fordulónak van álomcsapata, ezt az EHF állítja össze. Ezúttal az európai szövetség figyelmét felkeltette a két magyar csapat, a Győri Audi ETO és a Ferencváros jó teljesítménye, de egy magyar légiós is kiérdemelte a megtiszteltetést. A forduló legértékesebb játékosának Szikora Melindát választották meg az erre illetékesek, ő a német Bietigheim, és természetesen az aktuális álomcsapat kapusa, de bekerült a legjobbak közé Estelle Nze Minko, a Győri Audi ETO átlövő-irányítója, valamint Angela Malestein, a Ferencváros jobbszélsője is, a legszebb gólok között a harmadik lett az ugyancsak ferencvárosi Klujber Katrin egyik találata.

 

 

A Ferencváros egyébként a Ljubljanát verte meg idegenben 32-30-ra, a Győri Audi ETO hazai pályán 32-16-ra kiütötte a Lokomotiva Zagrebet, a Bietigheim pedig a Kristiansandot győzte le otthon 32-30-ra. 

 

 

Az EHF-nél így áll össze a Bajnokok Ligája múlt heti álomcsapata: Szikora Melinda (Bietigheim)–Angela Malestein (Ferencváros), Azenaide Carlos (Kastamonu), Estelle Nze Minko (Győri Audi ETO KC), Lorena Ostase (Rapid Bucuresti), Cristina Neagu (CSM Bucuresti), Chloé Valentini (Metz).

A szövetség videóösszeállításokkal is indokolja a választását, íme Szikora Melinda legszebb védései: 

 

 

Ezek közül egy bekerült a forduló legszebb védései közé is:

 

 

És végül a Bajnokok Ligája 4. fordulójának a legszebb góljai az EHF szerint:

 

Borítókép: Szikora Melinda remekel légiósként is (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.