Bevált a szenegáli boszorkányorvos – Sadio Mané ott lesz a vb-n

Sokan már kész tényként kezelték, hogy Sadio Mané lemarad a jövő vasárnap rajtoló katari labdarúgó-vb-ről, a FIFA szenegáli főtitkára boszorkányorvosért kiáltott miatta. Megérte: Szenegál kihirdette keretét, amelyben a Bayern München megsérült támadója is helyet kapott. Nincs ott ugyanakkor a spanyol csapatban a veterán Sergio Ramos.

Magyar Nemzet
2022. 11. 11. 14:04
MANÉ, Sadio
Párizs, 2022. október 17. Sadio Mané szenegáli válogatott labdarúgó, a Bayern München játékosa érkezik az év legjobb labdarúgójának járó Aranylabda átadási ünnepségére a párizsi Chatelet Színházba 2022. október 17-én. A díjat a France Football francia szaklap most rendhagyó módon a 2021-es és 2022-es év választása alapján ítélik oda. MTI/EPA/Mohamed Badra Fotó: Mohamed Badra
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sorra hirdetik ki a katari futball-vb résztvevői a tornára benevezett kereteiket, és a pénteken nyilvánosságra hozott névsorok két fontos kérdésre is választ adtak: ott lesz a világbajnokságon, Sergio Ramos viszont nem.

Mané kedden sérült meg a Bayern München Werder Bremen ellen aratott 6-1-es győzelmekor, amikor már a huszadik percben le kellett cserélni őt, miután szárkapocscsont-sérülést szenvedett. Ellentmondásos hírek szerint akár három-négy hét kihagyás is várhatott rá, amivel gyakorlatilag ugrott volna neki a katari a vb, hiszen e szerint mire felépülne, addigra Szenegál ki is eshetne a tornáról.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) szenegáli főtitkára, Fatma Samoura úgy fogalmazott, hogy csodára lenne szükség: – Boszorkányorvost fogadunk. Fogalmam sincs, hogy hatásos-e a munkájuk, de ha kell, ezt is megpróbáljuk. Manénak muszáj ott lennie a vb-n.

Ilyen jó reklámot talán még sosem csaptak a boszorkányorvosoknak, ugyanis Sadio Mané mégiscsak bekerült a szenegáli vb-keretbe. Aliou Cisse szövetségi kapitány elárulta, hogy a szenegáli csapatorvos szerint nem kell műteni Manét, és most van két hetük rá, hogy játékra alkalmas állapotba hozzák őt.

A 30 éves Bayern-támadó Szenegál legnagyobb sztárja, de azért rajta kívül is vannak jól csengő nevek az afrikai válogatott keretében, mint a kapus Edouard Mendy és a védő Kalidou Koulibaly, akik a Chelsea-ből érkeznek.

Sergio Ramos nem lesz ott a vb-n

Kihirdette a 26 fős vb-keretét Luis Enrique, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya is. Itt a legnagyobb kérdés az volt, hogy a Paris Saint-Germain színeiben ebben az idényben stabil kezdő Sergio Ramos számára van-e visszaút a nemzeti csapatba. A válasz: nincs. A 36 éves védővel már a tavalyi Eb-n sem számolt Enrique, a korábbi Real Madrid-kapitány legutóbb tavaly márciusban játszott a válogatottban, és nem kapott hasonló visszahívást a katari tornára, mint a németektől Mario Götze.

Uruguay nem engedhet meg magának hasonló luxust, náluk a Ramoshoz hasonlóan veterán, egyaránt 35 éves Luis Suárez és Edinson Cavani is szerepel a listán, noha utóbbi még sérüléssel is bajlódik. Ugyancsak sérülése ellenére került be Memphis Depay a holland keretbe, amelyben a Barcelona korábbi csodagyereke, a jelenleg a PSV Eindhovenben villogó, 19 éves Xavi Simons is helyet kapott.

Borítókép: Sadio Mané (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.