Gyors ütésváltás után Szenegál követi Hollandiát a nyolcaddöntőbe

Hollandia mögött Szenegál jutott be a legjobb tizenhat közé az A csoportból a Katarban zajló labdarúgó-világbajnokságon. A narancsosok fél gőzzel is 2-0-ra legyőzték a házigazdát, amely pont nélkül zárta a vb-t, az afrikai csapat pedig kétszer is előnybe került, így nyert 2-1-re. Franciaország, Brazília és Portugália után tehát további két csapattal bővül a nyolcaddöntő mezőnye. Este a B csoportban még nagyobb izgalmakra lehet számítani.

Magyar Nemzet
2022. 11. 29. 17:58
null
FBL-WC-2022-MATCH35-ECU-SEN Fotó: JUNG YEON-JE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első félidőben Hollandia a papírformának megfelelően vezetést szerzett a házigazda Katar ellen (Gakpo talált be), s eredményre vezetett Szenegál mezőnyfölénye is Ecuador ellen. A dél-amerikaiak túlzottan belesüppedtek abba a tudatba, hogy nekik a döntetlen is elég, amit az afrikaiak megbüntettek. A 44. percben Sarr tört be az ecuadori tizenhatoson belülre, a keresztező Hincapié jégkorongos módjára érkezett, ami azonban labdarúgásban szabálytalan, jogos büntető következett, amit a sértett értékesített.

A második félidőben Frenkie de Jong góljával Hollandia a továbbjutás mellett az első helyet is bebiztosította, már csupán az a kérdés maradt nyitva, Ecuador tud-e egyenlíteni, amivel visszavette volna a második helyet.

Az izgalmak négy percbe sűrűsödtek. A 67. percben Ecuador egyenlített. Torres csúsztatta meg a szögletből beívelt labdát, amit a túlsó kapufánál Caicedo három méterről teljesen üresen passzolt a hálóba. Nem lehetett les, mert az egyik védő a másik kapufánál roskokolt (1-1).

Nem sokáig örülhettek a dél-amerikaiak, mert Szenegál a 70. percben visszavette a vezetést. A szabadrúgás a csapat vb-sztárján, a háromgólos Valencián pattant meg szerencsétlenül, Koulibaly köszönte és öt méterről a kapuba vágta a labdát – Szenegál ezzel 2-1-re vezetett.

Több gól nem esett, Szenegál győzött 2-1-re és Hollandia mögött továbbjutott, a 2002-es negyeddöntő után tehát ismét ott van az egyenes kieséses szakaszban.

A csoport, 3. forduló:
Hollandia–Katar 2-0 (1-0), al-Hor, 66 784 néző, v.: Bakary Gassama (gambiai)
Gólszerzők: Gakpo (26.), de Jong (49.)

Ecuador–Szenegál 1-2 (0-1)
al-Rajjan, Halifa Stadion, 44 569 néző, v.: Clément Turpin (francia)
Gólszerzők: Caicedo (68.), illetve Sarr (44., 11-esből), Koulibaly (70.)

A csoport végeredménye:
1. Hollandia     3  2  1  –  5-1  7 pont
2. Szenegál       3  2  –  1  5-4  6
3. Ecuador        3  1  1  1  4-3  4
4. Katar             3  –  –  3  1-7  0
Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Szenegáli öröm (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.