Lazára vette a meccs végét a Fradi, élt a lehetőséggel a Vidi

Kimondottan jó mérkőzésen a Ferencváros 2-2-es döntetlent játszott a Fehérvár vendégeként a labdarúgó NB I 14. fordulójának zárómérkőzésén. A Vidi nem állt be védekezni, felvette a kesztyűt, de a pontszerzéséhez az is kellett, hogy a Fradi elszórakozza a meccs hajráját. Ryan Mmaee ismét duplázott, de Dárdai Pál lett a meccs hőse.

Magyar Nemzet
2022. 11. 06. 21:52
Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elég egyetlen győzelem, és a szurkolók máris kiengesztelődnek? Vagy a Ferencváros Székesfehérváron is tömegeket mozgat meg. Nehéz eldönteni, mindenesetre, ha telt ház nem is volt, több mint hatezren ezren kilátogattak a Mol Aréna Sóstóba a meccsre. A Vidinek volt miért hajtania, legutóbb több mint két éve tudta legyőzni a Fradit, azóta egy döntetlen mellett hatszor is kikapott a legfőbb itthoni riválistól.

S aki a hazaiakért szorított, az kezdetben nem is csalódott. A Vidi már a 2. percben ziccerbe került, de Kastrati pontos beadását Kodro gyengén rúgta kapura, Dibusz gond nélkül hárított. A 10. percben aztán az FTC válogatott kapusa is verve volt, Kastrati remekül tekert ballal a hosszú felső felé, a labda lécről vágódott le.

Majd a Ferencváros szerzett vezetést... A 12. percben Botka beadááta gyanúsan blokkolta Lednev, de a játék még majd két percig zajlott a döntésig. A VAR lehetséges büntetőt jelzett, Bognár Tamás személyesen is ellenőrizte az esetet, mielőtt büntetőt ítélt. Kétségtelen, Lednev keze elvált a testétől, amikor a labdához ért. A 11-est Ryan Mmaee értékesített magabiztosan, a léc alá bombázta a labdát (0-1)

A gól nem vette el a Vidi kedvét, becsülettel támadott tovább, de ezután inkább már a Fradinak voltak nagy helyzetei. Laidouni találta el ziccerben Kovács kapust, Ryan Mmaee maradt le kevéssel a labdával, Zachariassen már-már gólt ünnepelt, de Kovács az utolsó pillanatban hárított, majd Besic tekert 16 méterről a kapufára.

A sok kihagyott helyzet csak a második félidőben bosszulta meg magát. Kastrati, a Vidi legveszélyesebb embere az 52. szépen lépett ki Fiola indításával, s higgadtan helyezett a bal alsóba (1-1).

Nem sokáig örülhetett a Fehérvár, az 56. percben a Ferencváros mesteri támadás végén visszavette a vezetést. Mercier szépen indított Zachariassent, aki okosan készítette le a labdát Ryan Mmaee-nak, aki keménye a léc alá vágta a labdát. A Fradi tavasszal is a marokkói válogatott csatár két találatával győzte le a Vidit... A két gól megnézhető az M4 Sport videóján.

A 62. percben Dibusz hatalmas bravúrral védte Kodro lövését. Izgalmas, színvonalas volt a mérkőzés. 

A Ferencváros eldönthette volna a találkozót, de elpuskázta a helyzeteit. Előbb Traoré lőtt mellé úgy tíz méterről, majd az ő beadását Zachariassen a kapufára helyezte.

 

A hajrára a Fradi elvesztette a fonalat, nehezen érthető, ami Besiccsel történt. Sérülés miatt kétszer is lesétált a pályáról, Sztanyiszlav mégsem őt cserélte le, hanem Ryan Mmaee-t. A helyére bejött Esiti lelkén szárad a Vidi egyenlítőgólja.

 

Nego remek beadására Dárdai érkezett prímán, Esiti csak nézte, ahogy levált róla a ballábas támadó. A Fehérvár ezzel a góllal egyenlített a 89. percben.

Több gól már nem esett, maradt 2-2 a végeredmény. A Ferencváros győzelmet szórakozott el, de a Vidi nem érdemtelenül szerzett egy pontot.

Labdarúgó NB I, 14. forduló

Szombat
Mezőkövesd–Kecskemét 2-1 (2-1), Városi Stadion, 1000 néző, jv.: Karakó. Gólszerző: Karnyicki (18.), Besirovic (42.), illetve Kállai (28., öngól)
Puskás Akadémia–Kisvárda 0-1 (0-0), Pancho Aréna, 1120 néző, jv.: Antal. Gólszerző: Ilievszki (93.).
Zalaegerszeg–Újpest 1-0 (1-0), ZTE Aréna, 2412 néző, jv.: Erdős. Gólszerző: Szalay (23.)

Vasárnap
Vasas–DVSC 0-3 (0-3), Illovszky Rudolf Stadion, 2654 néző, jv.: Vad II. Gólszerzők: Dzsudzsák (10.), Szécsi (17.), Do. Babunszki (38.)
Paks–Honvéd 5-0 (2-0), Paks, 1711 néző, jv.: Berke. Gólszerzők: Papp (19.), Szélpál (40.), Szabó B. (52.), Varga B. (55., 68.)
Fehérvár–FTC 2-2, Mol Aréna Sóstó, 6121 néző, v.: Bognár T. Gólszerzők: Kastrati (52.), Dárdai P. (89.), illetve R. Mmaee (15., 58.)

Az NB I állása:

 1. Ferencváros         12 meccs   28 pont
 2. Kisvárda    14   25
 3. Kecskemét   14   24
 4. Puskás Akadémia     14   21
 5. ZTE    13    18
 6. Paks    13     18
 7. Debrecen           14     17
 8. Fehérvár        14    16
 9. Mezőkövesd     14    16
10. Újpest        14    13
11. Budapest Honvéd         14    13
12. Vasas FC                14    12

A 15. fordulót november 8–10. között, keddtől csütörtökig rendezik.

Borítókép: Ryan Mmaee két gólt szerzett (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.