Milák mást várt az élre, és úgy látja, össze kell szednie magát

Milák Kristóf nem számított rá, hogy a magyar sportújságírók őt választják meg a 2022-es év legjobb férfi sportolójának. Ezért is fordulhatott elő, hogy az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó köszönőbeszéd helyett inkább csak kereste a szavakat a hétfői díjátadó gálán.

Magyar Nemzet
2023. 01. 10. 10:33
KOZÁK Luca; MILÁK Kristóf
Budapest, 2023. január 9. Milák Kristóf úszó és Kozák Luca gátfutó, a 2022-es év férfi és nõi sportolója az M4 Sport - Év sportolója gálán a Magyar Állami Operaházban 2023. január 9-én. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Sokat gondolkoztam azon, hogy amennyiben engem ér ez a megtiszteltetés, akkor mi az az üzenet, amit tovább tudok adni, mint élsportoló…

Így kezdte köszönőbeszédét a 2022-es év férfi sportolójának választott Ezután elakadt a hangja, és végül csak annyit tett hozzá az elhangzottakhoz, hogy köszöni mindenkinek a támogatást. A 22 éves úszó többek között világcsúccsal, két világbajnoki és három Európa-bajnoki aranyéremmel zárta az előző évet, de mint azt a Nemzeti Sportnak bevallotta, nem számított rá, hogy a sportújságírók őt szavazzák meg 2022 legjobbjának (Liu Shaoang és került be még a legjobb háromba). Így a hétfői gálán megszeppenve állt a színpadon, s csak kereste a szavakat.

– Nagyon örülök és büszke vagyok rá, hogy nyertem, de a földtől nem elrugaszkodva a második helyre saccoltam magam, nem gondoltam volna, hogy idén én viszem haza a trófeát. Ebből adódóan nem jöttek a gondolatok, miután átvettem a díjat. Meg voltam szeppenve – ismerte el Milák.

A fiatal klasszis hozzátette, ha szeretne 2023-ban is a jelöltek közé, esetleg a legjobb háromba bekerülni, akkor nagyon össze kell szednie magát. Az úszók idei legfontosabb versenye a fukuokai vizes világbajnokság lesz júliusban.

Kozák sem számított az elismerésre

– Kicsit ízlelgetnem kell, hogy én lettem az év női sportolója, hiszen mielőtt bekerültem a legjobb háromba, sosem gondoltam rá, hogy valaha is megkaphatom ezt a díjat – nyilatkozta a női győztes a Nemzeti Sportnak. – Hatalmas megtiszteltetés, és remélem, idén is sikerül bizonyítani, hogy rászolgáltam az elismerésre.

A gátfutó hullámvasútként élte meg az előző évet. Országos csúcsot futott a fedett pályás szezon alatt, egy héttel később azonban megsérült, emiatt pedig a világbajnokságról is lemaradt. Ezután is hullámhegyek és -völgyek váltották egymást, de minden jó, ha a vége jó: Kozák a legfontosabb versenyén, a müncheni Európa-bajnokságon nyújtotta a legjobbját, ami ezüstérmet ért neki augusztusban. Hasonló teljesítményt vár magától az idei, budapesti világbajnokságon is:

– Ha sikerül megcsinálnom azt, amit Münchenben, azaz egyéni és országos csúcsot futok, akkor elégedett lehetek, jelentsen ez bármit is a helyezések terén. Nagy álmom, hogy vb-n és olimpián is döntőt futhassak, meglátjuk, hogy sikerül-e. Ebben a sportágban nagyon jó, hogy mérhető, így látható, ha legyőzi magát, és jobban teljesít, mint az előző évben – világított rá Kozák.

Borítókép: Kozák Luca és Milák Kristóf a trófeákkal pózol (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.