A Ferencváros a Serie A-ból igazolhat, meghökkentő szerepkörbe

A nemzetközi határidővel ellentétben a hazai téli átigazolási időszak végpontja még nem jött el, a csapatok február 14-én éjfélig még regisztrálhatnak új labdarúgót. A Ferencvárosnak középpályásra lenne szüksége, a Vasas újabb válogatott játékossal erősíthet.

Magyar Nemzet
2023. 02. 13. 19:09
Simone Trimboli Sampdoria
Simone Trimboli Sampdoria Fotó: clubdoria46.it
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros bajba került a középpályán: és Muhamed Besic sérülése miatt most fájhat igazán a zöld-fehérek feje amiatt, hogy Sigér Dávidot nem nevezték a tavaszi Európa-liga-keretbe.

Ezen már nem tudnak változtatni az FTC-nél, ugyanakkor a klubot a hazai átigazolási időszak hajrájában egy középpályással hozták össze, aki ráadásul az olasz élvonalból érkezne. A húszéves Simone Trimboli a tavalyi idényben öt Serie A-meccset játszott a Sampdoria színeiben, az aktuális évadban még nem lépett pályára.

De még mindezek fényében is meglepő az az értesülés, mely szerint Trimboli nem az első kerethez, hanem az NB III-as tartalékcsapathoz érkezhetne. Nem ő lenne az első légiós, aki így jár, de az amerikai Zyen Jones azért mégsem az olasz élvonalból érkezett az Üllői útra 2020 őszén, hanem majdnem egy éve klub nélküliként. Jones egyébként azóta sem mutatkozott be a Ferencváros első számú csapatában, noha jelenleg is a klub alkalmazásában áll.

A menekülők lehetnek a bejelentők

Míg a Ferencvárosnak nincs oka a pánikra, hiszen a hazai pontvadászatot utcahosszal vezeti, a tabella túlsó végén sürgősebb lehet az erősítés.

A Mol Fehérvár egyenesen a kiesés elkerüléséért folytatott harcbeli riválisát, az Újpestet gyengítheti, ha valóban megszerzi Csongvai Áront és Katona Mátyást.

A Honvéd a Fradiban létszám felettivé vált Franck Bolival orvosolná a csatárgondjait.

A Vasas újabb korábbi válogatott játékossal erősíthet, Holman Dávid a Slovantól térhet haza Magyarországra. Az angyalföldieket összehozták a Puskás Akadémia játékosával, Urblík Józseffel is.

Hogy a tervezett igazolásokból mennyi valósul meg, az legkésőbb holnapig eldől.

Borítókép: Trimboli az olasz élvonalból az NB III-ba tart? (Forrás: clubdoria46.it)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.