Csongvai csak majdnem szolgálta meg egyből az árát

Csongvai Áron egyből góllal mutatkozott be új csapatában, mégsem örülhet maradéktalanul, mert a Fehérvár hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Puskás Akadémiával a labdarúgó NB I 20. fordulójában.

Magyar Nemzet
2023. 02. 18. 21:25
Csongvai Áron
Csongvai Áron Forrás: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője egy hete, a ZTE elleni bajnokin dobta be a mély vízbe a szupertehetségnek mondott Kern Martint. A csupán tizenhat és fél éves reménység megállta a helyét, így a Vidi elleni bajnokin is kezdett, mi több, bekerült a Puskás Akadémia kezdőtizenegyébe a másik nagy ígéret, a tizennyolc éves Gruber Zsombor is.

A másik oldalon a hétközben igazolt Csongvai Áron egyből bizalmat kapott Huszti Szabolcstól, az exújpesti futballista középhátvédként szerepelt a Fehárvárban.

A Puskás Akadémia meglepte a Vidit a rámenős letámadással, és a 13. percben hatalmas védelmi hibából megszerezte a vezetést, legalábbis így hittük. Kern beadását Heister érthetetlenül fejjel tökéletesen lekészítette Corbunak, aki köszönte a lehetőséget és jobb alsóba helyezett. Csak éppen az akció legelején Ormonde-Ottewill arasznyival lesen volt, a találat érvénytelen. Heister megkönnyebbülhetett.

Kern és Gruber szép dolgokat csinált, mindkettő egyértelműen tehetség, de sokat is hibáztak. A félidő legvégén, amikor utóbbi eladta a labdát, a kontra végén a Fehérvár kis híján megszerezte a vezetést. Kastrati beadására Szabó Levente érkezett a túloldalon, de Batik becsúszva az utolsó pillanatban kapufára pöckölte a labdát.

A második félidőre Kern már nem jött ki, majd Hornyák Zsolt Grubert is lecserélte. De akkor már 1-0-ra vezetett a Vidi. Az 54. percben Kastrati szögletére Csongvai érkezett a rövid oldalon és jobb lábbal mesterien tekerte a labdát a bal felsőbe (1-0).

A Puskás Akadémia persze nem adta fel, Hornyák Zsolt beküldte Komáromit (Gruber helyett) és Slagveert (Stronati helyett), utóbbi esetben tehát támadó váltott védőt.

A Puskás Akadémia egyenlítő találatához nagy védelmi hiba kellett. Személy szerint volt a bűnbak, aki a 81. percben előbb eladta a labdát, majd gyönyörű gólja előtt Jonathan Levi őt cselezte ki (1-1)

A hajrában mindkét csapat győzelemre játszott, de már nem született gól. Maradt 1-1 a végeredmény, ami egyik csapatnak sem igazán jó.

NB I, 20. forduló

Péntek:
Kisvárda–Újpest 2-1 (1-0), Kisvárda, 1890 néző, jv.: Rúsz. Gólszerző: Kovacic (35.), Makowszki (53.), illetve Simon K. (46.)

Szombat:
Paks–Mezőkövesd 0-2 (0-0), Paks, 1511 néző, v.: Erdős. Gólszerzők: Babunski (53.), Molnár (62.).
Ferencváros–Kecskemét 1-1 (0-1), Groupama Aréna, 9500 néző, v.: Karakó. Gólszerzők: Traoré (38.), illetve Horváth Krisztofer (53.)
Fehérvár–Puskás Akadémia 1-1 (0-0), Mol Aréna Sóstó, 2451 néző, v.: Vad II. Gólszerzők: Csongvai (54.), illetve Levi (81.)

Vasárnap:
ZTE–Vasas 15.00
Honvéd–Debrecen 17.30

Borítókép: Csongvai szép góllal mutatkozott be (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.